пʼятниця, 01 лютого 2013 00:15

"З Пукачем мають сидіти Кучма, Литвин і Пінчук"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Журналіста Олексія Подольського викрали й побили за кілька місяців перед викраденням Ґонґадзе. Він вижив
Журналіста Олексія Подольського викрали й побили за кілька місяців перед викраденням Ґонґадзе. Він вижив

Генерала-лейтенанта міліції 60-річного Олексія Пукача 29 січня визнали винним і у нападі на Олексія Подольського. За завдані каліцтва має відшкодувати 100 тис. грн.

Олексій Подольський працював у Києві журналістом, був членом правозахисної організації "Ми". 9 червня 2000 року на вулиці його підібрав "Хюндай Соната". У салоні був Олексій Пукач із підлеглими — полковником Миколою Наумцем та майором Олегом Мариняком. Відвезли журналіста в заміську лісосмугу, побили. Вимагали припинити публікувати матеріали з критикою президента Кучми. Інакше погрожували вбити. 2007-го Наумця і Мариняка позбавили звань, засудили до трьох років в'язниці.

Після нападу Подольський покинув журналістику. Останні 12 років працює у сфері реклами і дизайну. З Києва виїхав. Де зараз мешкає — не каже.

— В оцінці вироку я солідарний із Пукачем, — говорить 55-річний Олексій Подольський. — Він сказав, що буде задоволений, коли з ним сядуть Кучма і Литвин. Я хочу, щоб сів і Віктор Пінчук, зять Леоніда Даниловича. Не думаю, що він причетний безпосередньо до вбивства Ґонґадзе. Але до всіх подальших подій — так, бо володіє і управляє капіталами Кучми. Леоніда Даниловича називають хрещеним батьком української корупції не просто так. Усі нинішні політики створені ним. І Тимошенко, і Янукович. Кульмінацію цієї справи очікую під час президентських виборів 2015-го. Тоді її використовуватимуть для втихомирення опозиції. Який сенс, приміром, зараз зливати того ж Литвина, якщо він абсолютно слухняний? Але я вірю в українську революцію і в те, що Кучма постане перед судом. 2002-го в Італії дали 24 роки в'язниці колишньому прем'єру, який замовив убивство журналіста. Справа тягнулася 20 років, а завершилась тоді, як у країні змінилася політична ситуація.

Зараз ви читаєте новину «"З Пукачем мають сидіти Кучма, Литвин і Пінчук"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути