вівторок, 06 вересня 2016 07:40

Волонтера "Добриню" знайшли повішеним на дачі

Автор: ФОТО З САЙТА www.vsim.ua
  Володимира Витишина із Хмельницького знайшли мертвим батьки. Наступного дня його сину Іллі виповнився рік
Володимира Витишина із Хмельницького знайшли мертвим батьки. Наступного дня його сину Іллі виповнився рік

— Ніколи не повірю, що Володя сам поліз у петлю. Для нього не існувало тупікових ситуацій. Завжди мав кілька варіантів рішення, — говорить 54-річна Алла Фарващук із Хмельницького про Володимира Витишина, 27 років. Чоловіка знайшли повішеним на дачі в селі Карпівці Хмельницького району 21 серпня. Це було самогубство, кажуть у поліції. Рідні та знайомі не вірять.

Володимир Витишин збирав допомогу для військових. Був головою обласного благодійного фонду "Центр "Добриня". Працював у команді медиків екстреної медичної служби "Хотабич". Вивозив поранених із Донецького аеропорту.

— Володю знаю зі школи. ­Разом займалися волонтерством, їздили на фронт, — розповідає товариш Михайло Худзик. — Спочатку допомагали лише хмельницьким військовим. Згодом до нас почали звертатися з усієї України. На рік він поїхав госпітальєром у зону АТО. Мав позивний "Добриня". Залишив фонд, вагітну дружину. Доки був там, втратив частину бізнесу. Повернувся з новими ідеями. Енергія била через край.

Розповідав, йому погрожували невідомі. Хотіли віджати волонтерський центр. Він у нас розкручений, із гарним ім'ям. Працюємо чисто — допомагаємо дітям, пенсіонерам, військовим. Думаю, його хотіли використати для виборів. Депутати часто гроші давали. Але ми не стояли під жодним прапором.

Витишин мав власний бізнес. Тримав торгові точки з одягом. Із дружиною Анною виховували сина Іллю. Наступного дня після смерті чоловіка хлопчику виповнився рік.

— Після вечері Володимир поїхав за подарунками для сина. Замовили ресторан, запросили гостей. Жодних натяків на самогубство не було, — каже знайомий родини. Імені не називає.

— Дачу в нашому селі Витишини купили шість років тому. Хороші люди, — говорить сусідка Марія Кухаренко. — Того вечора поблизу їхнього двору бачила бус Володі. З людей нікого не помітила. Про біду дізналася, коли приїхали його батьки. Галасу наробили на все село.

— На тілі загиблого слідів насильства не виявили, — розповідає Андрій Макаров, слідчий райвідділу поліції. — Чоловік залишив передсмертну записку. В ній просив у рідних вибачення за свій вчинок. Експерти мають встановити, в якому емоційному стані її писав. Добровільно чи під тиском.

Друзі Витишина проводять власне розслідування. Перешкоджають, аби поліція закрила справу за статтею "самогубство".

— Записки не бачили. Але написати такого не міг. Зміст — чистої води фальсифікат, — говорить знайома 44-річна Ірина Худзик. — Зараз про Володю різні чутки розпускають. Мовляв, зробив це через фінансові труднощі. Дурниці. Серед знайомих мав впливових людей, які стовідсотково виручили б його. У нього було розуміння: Аня без нього не виживе. Навіть закордон зібралися переїжджати. Бо хотів, аби дружина реалізувалася. Вона — творча натура. Закінчила художнє училище. Тут себе проявити не змогла.

Зараз ви читаєте новину «Волонтера "Добриню" знайшли повішеним на дачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути