пʼятниця, 11 листопада 2016 07:20

Володимира Петровського побили 15 однокурсників

Другий тиждень 19-річний Володимир Петровський лікується у військовому госпіталі. Він — курсант пожежної роти Львівського коледжу при Академії сухопутних військ. 30 жовтня хлопця побили 15 однокурсників.

— У той день повернувся з відпустки, яку отримав за зразкове навчання. Раптом на мене напали однокурс­ники, — пригадує Володимир. — Руками та ногами били по голові, копали по спині. Це тривало десь півгодини. Від ударів берцами посиніло обличчя. Кілька разів втрачав свідомість. Коли приходив до тями, знову били.

Петровський навчається на другому курсі, староста групи. Коли керівники коледжу побачили побої, сказали писати заяву на відрахування.

— Три дні мені не надавали медичної допомоги. Забороняли виходити з кімнати навіть у туалет. Хотів сходити в їдальню — курсовий офіцер накрив матами. Друзі таємно приносили булочки та водичку, купували за власні гроші, — говорить курсант. — Відчував, що втрачаю зір. Командирам не зізнавався, що мене побили в коледжі. Боявся їхньої реакції.

До Львова Володимир приїхав із Черкас. Він — сирота. Мешкав з бабусею.

— У коледжі успішних не люблять. Усі мають бути однаковими. А Вова — відмінник, ішов на червоний дип­лом, — каже однокурсник побитого. Імені просить не вказувати.

1 листопада до Петровського приїхала тітка. Написала заяву у військову прокуратуру. Курсанта госпіталізували. Має черепно-мозкову травму, через яку на 50 відсотків упав зір. Є проблеми з нирками.

— Вова викликав поліцію. Та правоохоронців до нього не пустили. Начальник госпіталю сказав, що самі все владнають, — розповідає 28-річна Олена, знайома хлопця. — Бабуся Вови казала, що до неї приходили батьки одного з курсантів, який брав участь у бійці. Пропонували гроші, аби закрили справу. Вона відмовилася.

Керівництво коледжу ситуацію не коментує.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Петровського побили 15 однокурсників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути