пʼятниця, 30 березня 2012 00:30

Володимир Світличний повісився в камері

28 липня 1989 року за селищем Литмаш поблизу міста Павлоград Дніпропетровської області відпочивала родина Світличних: Володимир із дружиною Людмилою і доньки Олена, Ганна й Ольга. Святкували день народження середньої доньки Ганни.

Людмила Григорівна зранку готувала святковий стіл, по обіді попросила наймолодшу 9-річну Ольгу збігати у магазин по хліб. Дівчинка поїхала велосипедом і зникла. Батько пішов її шукати. Знайшов задушеною в посадці за 100 м від хати.

Міліціонери взялися за справу, ледь не щодня обшукували будинок Світличних. Зрештою, затримали Володимира. Звинуватили у вбивстві доньки.

— Називали його маніяком, — згадує Людмила Світлична. — Володя був інженером-геологом. Оперативники думали, що, окрім Олі, він убив ще багатьох дітей. А викрадені їхні речі сховав в артезіанській свердловині. Підігнали компресорну і бурові машини, але так нічого і не знайшли. Це все тривало близько місяця. Потім Володю перевезли у Дніпропетровський слідчий ізолятор. Через два тижні він повісився.

Згодом у вбивстві Ольги Світличної зізнався Сергій Ткач, показав необхідні докази.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Світличний повісився в камері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути