Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2012 06:30

Владислава Кучерявого дядько застрелив на полюванні

По обіді 2 квітня у селі Ольгинове Великомихайлівського району Одещини поховали 13-річного Владислава Кучерявого. 31 березня його на полюванні вбив двоюрідний дядько 29-річний Олександр.

Владислав із багатодітної родини, середній із-поміж п'ятьох дітей. Того дня мати Ганна Кучерява була на заробітках у місті, дітей залишила у селі на бабу й діда.

— Батька у них немає, — розказує про родину селищний голова сусіднього Цебрикового 47-річний Володимир Барнасевич. — Але люди роботящі. Й діти такі. У діда з бабою хазяйство добре.

На полювання пішли семеро чоловіків. Отримали ліцензію на відстріл вовків. Владислав був на полюванні вперше.

— Баба казала, що Владік на коліна падав, так просив його відпустити з дядьком, — розповідає Світлана Манько, директорка Цебриківської школи, де у сьомому класі навчався хлопець. — Баба його дуже жаліла й відпустила.

Владислав іще з двома підлітками були загоничами, зброї не мали. Криками виганяли дичину на мисливців, які чатували з іншого боку лісу.

— Мужики розказали їм, як заганяти, — згадує жінка з Ольгинового. — Хлопчики були в захваті. Саша порушив головне правило техніки безпеки — стріляв на звук, а не на видиму ціль.

Щодо Олександра порушили кримінальну справу за ненавмисне вбивство.

— У всіх арештованих провели вдома обшук, — говорить 39-річний Володимир Шаблієнко з управління Міністерства з надзвичайних ситуацій в Одеській області. — Вилучили чотири рушниці та 660 патронів. Усе відправили на експертизу, перевіряємо, чи законно зберігали вдома зброю.

Зараз ви читаєте новину «Владислава Кучерявого дядько застрелив на полюванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути