Ексклюзиви
вівторок, 28 лютого 2017 07:55

Віталію Леміш убили власні діти

Автор: ФОТО З САЙТА www.ictv.ua
  Оперативники ведуть попідруки Тамару та Богдана Лемішів із міста Хуст на Закарпатті. Вони зізналися у вбивстві власної матері Віталії
Оперативники ведуть попідруки Тамару та Богдана Лемішів із міста Хуст на Закарпатті. Вони зізналися у вбивстві власної матері Віталії

19 лютого в місті Хуст на Закарпатті 15-річна Тамара і 18-річний Богдан убили власну матір 42-річну Віталію ­Леміш. Тіло викинули в річку.

— Увечері мати сварила 15-річну доньку, бо та вкрала гаманець із грошима. Казала, що розкаже батькові. Після цього жінка пішла поратися по господарству. Коли лягла спати, до її кімнати прийшли діти з ножем і дерев'яною скалкою, — розповідає слідчий 31-річний Володимир Бєлов.

— Били матір по голові скалкою. 14 разів полоснули ножем по шиї, — продовжує слідчий Володимир Бєлов. — Жінка пручалася. Тоді схопили подушку і задушили. Тіло загорнули в ковдру і винесли до річки Ріка. Це за кілометр від їхньої хати. Роздягнули й кинули у воду. Повернулися додому, прибрали все й лягли спати. Наступного дня тіло прибило до берега у сусідньому селі Крива.

Вранці 20 лютого з нічного чергування повернувся 46-річний Володимир Леміш. Запитав у дітей, де мати. Ті відповіли, що пішла кудись увечері й не повернулася. Чоловік викликав поліцію.

— На стінах будинку виявили плями крові. Діти поводилися підозріло. Під час розмови зі слідчими зізнались у вбивстві. Мовляв, за крадіжку гаманця мати грозилась поліцією. Боялись, що заявить, — говорить Володимир Бєлов. — Потім сказали, що планували вбити і батька.

Володимир Леміш ­працює механіком телевізійної вежі. Віталія була медсестрою у районній поліклініці. Син Богдан торік вступив на бюджет до Кам'янець-Подільського університету на фізико-математичний факультет. Сесію не склав. Його мали відрахувати. Донька Тамара навчається в 10-му класі.

— Богдан приходив на зимових канікулах до школи. Казав, не хоче більше в інституті вчитися. Вступив, бо наполягли батьки. У школі був звичайним учнем, як всі, — розповідає 52-річний Віталій Рішко, директор школи №3. — Тамара — старшокласниця. Семестр завершила із середнім балом 7,5. Тихенька, неконфліктна. Жодних скарг на неї не мали. Мати завжди приходила на батьківські збори. Знаю, сварила дочку, що гуляє по ночах. У дітей саме перехідний вік.

— Віталія років 20 працювала у нас медсестрою в хірургічному відділенні. Чемна, витримана, охайна. Сім'я у них благополучна. Разом їздили відпочивати в Шацьк, у гори. За дітьми дбали. Хотіли, щоб мали вищу освіту, — каже головний лікар районної поліклініки 52-річна Галина Черничук.

— Для всіх нас — це велика трагедія. Родина порядна. Богдан завжди вітався. Як бачив із важкою сумкою, помагав донести, — говорить сусідка ­Емілія Поліщук, 76 років.

Слідство розглядає кілька версій убивства. Основна — непорозуміння між батьками й дітьми.

— Хлопець продавав на території школи наркотики. Кажуть, був винен багато грошей якимсь наркобаронам. У цьому бізнесі була і його сестра. Можливо, на вбивство пішли через гроші. Або діяли під наркотиками. Це мають з'ясувати експерти, — каже юрист Роман Келемен.

Тамара і Богдан Леміші — під вартою. Їм призначили кілька експертиз. Зокрема — і психіатричну.

Зараз ви читаєте новину «Віталію Леміш убили власні діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути