пʼятниця, 25 травня 2012 05:30

Вбивць Оксани Макар охороняли 11 міліціонерів

24 травня відбулося попереднє засідання суду у справі вбивства 18-річної Оксани Макар. Наступне суддя Центрального райсуду Миколаєва Олена Селіванова перенесла на 12 червня. Оголосила його закритим.

До суду підходить мати загиблої, баба й тітка. Тримають портрет Оксани зі написом "Пам'ятаємо, любимо, сумуємо".

У вбивстві звинувачують 24-річного Максима Присяжнюка, 23-річного Євгена Краснощока й Артема Погосяна, 22 роки. Перший попросив справу розглядати без нього, на суд привезли інших двох. У залі їх охороняють 11 міліціонерів. Погосян плаче, Краснощок сидить спокійно, голову опустив.

— Хай мене грім поб'є, але суддя їх виправдає або дасть найменший строк. Їй завжди дають справи, в яких потрібно пом'якшити вирок. Селіванова виправдала продавщицю Ольгу Лаврик, яка вкрала в нашій капличці 36 тисяч гривень, — каже 60-річний Валерій Мироненко. Він прийшов послухати справу.

— Рішенням судді проводити засідання в закритому режимі я вважаю цинічним. Вона могла його прийняти, якщо цього вимагає постраждала сторона. Але мати Оксани навпаки вимагає, щоб засідання було відкритим. Єдиний шлях це змінити — зробити відвід судді, — каже нардеп 44-річний Микола Катеринчук, який виступає адвокатом потерпілих.

Миколаївці впевнені: звинувачених виправдають.

— Батьки Присяжнюка викупили сину окрему камеру та особисту охорону. Мені про це розповіли мої клієнти, — каже місцевий таксист 32-річний Володимир.

Зараз ви читаєте новину «Вбивць Оксани Макар охороняли 11 міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути