четвер, 09 серпня 2012 07:15

Василь Головка відповз від машини за мить до вибуху

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Василеві Головку скалічило ноги в аварії у Псковській області Росії
Василеві Головку скалічило ноги в аварії у Псковській області Росії

— Я сидів за водієм, дрімав. Прокинувся від того, що вилетів із салону. Піднімаю голову — цівкою кров тече, рот залило. Хотів устати — не можу. Дивлюся вправо: лежить розбитий "мітцубісі", починає загорятися. Набрав, скільки міг, повітря, відповз на узбіччя і впав. За мить машина рвонула, — згадує 52-річний Василь Головка із села Кошельово Хустського району Закарпаття.

Він — один із вісьмох українців, які ввечері 1 серпня потрапили в аварію у Псковській області Росії. В їхній мікроавтобус "мерседес" в'їхав "мітцубісі". Українці скалічилися, водій легковика загинув. 3 серпня літак привіз травмованих до Ужгорода. Чотирьох поклали до Центру нейрохірургії і неврології обласної лікарні, решту — у реанімаційне та травматологічне відділення.

— Я вже років 10 по заробітках їжджу, — каже 31-річний Іван Поковба з села Руське Поле Тячівського району. Він із трьома колегами лежать у палаті №2 Центру нейрохірургії і неврології. — Удома роботи нема, а в мене четверо дітей. Бачать мене по кілька днів у році. Ми під Санкт-Петербургом котеджі зводимо. У середині липня з кумом приїхали додому у відпустку на 10 днів. 31 липня зібралися назад. По обіді 1 серпня перетнули кордон Білорусі й Росії. Ми з кумом сиділи ззаду, дрімали. Прокинувся від вибуху. Сидіння повилітали, люди лежать на узбіччі, дехто — у бусі. У лікарні мені пошили голову. Череп уцілів, зачепило тільки шкуру. Зламав два хребці, скоро будуть операцію робить.

На ліжку під вікном читає газету 20-річний Давид Петьовка з села Липча Хустського району. У нього переломи обох ніг, порізані обличчя та голова. Ледь говорить через рубці.

— Із другом сидів за шофером, — згадує. — Я заснув, а друг їхав у Росію вперше, то слідив за дорогою. Каже, що я був при тямі, щось там кричав. А я нічого не помню. Перші картинки — з лікарні: прокинувся, бо було холодно в ноги. Виявилося, що в мене переламані й порізані обидві ноги, а на лівій ще й ампутували палець. Торкнувся голови, обличчя, а там усе пошите. Про аварію мені вже хлопці розказували.

Мікроавтобус "мерседес" зіткнувся з "мітцубісі" біля міста Опочка Псковської області. До пункту призначення українці не доїхали 400 км.

Зараз ви читаєте новину «Василь Головка відповз від машини за мить до вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути