вівторок, 07 липня 2009 18:23

Вадима Голобородька вбили у власній квартирі

Автор: фото з домашнього архіву Вадима Голобородька
  Вадим Голобородько викладав математику в молодших класах, писав підручники, вірші, оповідання. Друзі називали його Дімою
Вадим Голобородько викладав математику в молодших класах, писав підручники, вірші, оповідання. Друзі називали його Дімою

Минулої п"ятниці у власній квартирі знайшли вбитим харків"янина 37-річного Вадима Голобородька. На його тілі нарахували 57 ножових поранень.

— Міліцію викликали сусіди. Вони почули крики й серед ночі анонімно зателефонували, — розповідає Олександр Таран із Фрунзенського райвідділу міліції Харкова. — Двері квартири були не зачинені. Міліціонери побачили розкидані речі. Вадим лежав на полу, обличчям вниз, увесь залитий кров"ю. На його тілі було безліч порізів. Скільки працюю, такої жорстокості ще не бачив.

Вадим Голобородько жив сам у квартирі по вул. Рибалка. Одруженим не був, дітей не має. Із його помешкання вбивця виніс майже всі речі: український та закордонний паспорти, гроші, мобільний телефон, комп"ютер і телевізор.

— Ми звали його Дімою, хоч по паспорту він був Вадимом, — згадує 24-річна Ганна Саніна, учениця Голобородька. — Він був дуже світлою людиною. Високий, чорноволосий, завжди скромно одягнений, усміхнений. Ми були знайомі років зо 15. Він викладав у нас математику. Цифри в нього якось вживалися із римами. Він міг 3 години читати вірші про математику!

Одруженим не був, дітей не має

— Діма врятував нам випускний вечір, — додає Сергій Новиков, 19 років, ще один учень Голобородька. — Програма була нудна. Всі розчаровано розповзалися, вечірка не клеїлась. І тут Діма з гітарою. Ми слухали, сміялися, співали до самого ранку.

Вадим Голобородько викладав математику в школі. У співавторстві підготував кілька підручників для початкових класів. Писав вірші, пісні, сатиричні оповідання. Торік покинув школу і зайнявся винятково творчістю.

— Його остання гордість — кілька пісень для російського проекту "Танці з зірками", — розповідає 30-річна Марина Шміль, подруга вбитого. — Коли їх виконували вперше, ми зібралися на квартирі й слухали їх по телевізору. Потім кричали "Браво!" й пили шампанське.

Вадим багато мандрував Україною і Росією. За два дні до смерті писав на своїй сторінці у "Живому журналі": "Тільки-но повернувся з Ужгорода... Дзвонили з Москви та Хабаровська. Пропонують приїхати повеселити їхніх вчителів. Мабуть, погоджусь. Хоча мене чекають у Харкові. Потім — Крим. Пізніше визначуся із подальшим "гастрольним" графіком. Їду до Ізраїлю провідати батьків. Всерйоз думаю там лишитися". Цей запис, кажуть у міліції, міг привернути увагу вбивць.

Затримали раніше судимого громадянина Росії 19-річного Максима Кулаєва. У нього знайшли мобільний телефон Голобородька. Вони познайомилися через Інтернет. Чому Вадим впустив його до себе у квартиру — невідомо.

Тіло Вадима Голобородька друзі хочуть відправити до Ізраїлю і поховати у місті, де живуть батьки поета. У Харкові він не мав родичів.

Зараз ви читаєте новину «Вадима Голобородька вбили у власній квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути