Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2016 05:20

Юрій Камінський убив товариша та його сина
2

Михайло Кузнецов прибіг на кухню, коли Юрій Камінський ударив ножем його батька. Спробував його захистити і також загинув
Фото: ФОТО З САЙТА www.vk.com
Додому до Максима Кузнецова (на фото) прийшов товариш Юрій Камінський. Через борг побилися. Гість убив Максима

— Задолжал Максиму около 2 тысяч гривен. Из-за этого начался скандал, потом — драка. Я схватил нож, который лежал рядом на столе, и ударил его. ­Ребенок в другой комнате играл на компьютере. Вбежал на шум. Начал защищать отца. Я его тоже резанул, — розповідає на допиті в поліції 29-річний Юрій Камінський із Дніпропетровська. 1 квітня він убив, розчленував та спалив тіла 30-річного Максима Кузнецова та його сина Михайла, 13 років.

Кожні вихідні хлопець їздив до батька в Амур-Нижньодніпровський район міста. Його батьки розлучилися понад рік тому.

— Онук із радістю їздив до тата. В нього можна було байдикувати, спати до обіду. ­Ніхто не примушував робити уроки чи допомагати по господарству, — каже Валентина Жилка, баба Михайла.

3 квітня Михайло мав повернутися додому. Збирався йти на репетицію танцювального гуртка. На дзвінки матері Олени ні син, ні його батько не відповідали. Потім телефони вимкнули.

— Тоді прийшло повідомлення з телефону Міші. Було написано, що вони відпочивають на дачі у знайомих. Не відповідає, бо поганий зв'язок. На якій дачі? Це було дивно. Та й есемеску не Міша писав, бо в тексті було багато граматичних помилок. Він їх не зробив би, у школі гарно навчався, — говорить Валентина Гнатівна. — Готувався до танцювального конкурсу. Ми костюми знайшли.

Про зникнення Михайла рідні заявили в поліцію вранці 4 квітня.

— Поліцейські перевірили будинок, де жив батько хлопчика. Там був розбитий акваріум, розкидані речі. Скрізь — плями крові. Автомобіля господаря на місці не знайшли. З'ясували, що з хати зник фотоапарат, незначна сума грошей, — розповідає Ганна Старчевська із Дніпропетровської обласної поліції. — Дізналися, що ввечері 1 квітня в Максима був знайомий, з яким працювали разом — рік установлювали кондиціонери.

6 квітня поліцейські приїхали додому до Юрія Камінського. Його цивільна дружина не знала, де чоловік. У дворі за будинком було попелище. У ньому — рештки тіл. Камінського оголосили в розшук. 14 квітня затримали.

Розповів, що вбитих відніс у ванну, розчленував. Склав усе в сумки. Автомобілем Кузнецова відвіз додому.

— Замотав тіла в ковдру й за хатою підпалив. Два дні шини підкладав, щоб вогнище не гасло, — додає Камінський. — Пересиджував у товариша. Знав, що мене шукають.

— Затриманий мав дві судимості — за крадіжку та нанесення тілесних ушкоджень. Вживав наркотики. Деякий час переховувався. На зв'язок із рідними не виходив. Дружина уже тепер каже — здогадувалася, що то могло горіти. Та боялася казати щось чоловікові. У справі вона проходить як свідок, — додає Ганна Старчевська.

Юрієві Камінському загрожує довічне ув'язнення.

— Родители у Юры крутые были. Мать — замначальника налоговой, папик — бизнесмен. Он и его брат учились в частной школе, золотая молодежь. А потом Юра пошел по наклонной, — розповідає Володимир, прізвища просить не вказувати. Раніше товаришував із Юрієм. — 2005 року він підрізав таксиста. Відсидів. Потім зійшовся з цією жіночкою, вона дитину мала. ­Народили спільну дівчинку, зараз їй рочків зо 3. На роботу влаштувався, але зарплати не вистачало на сім'ю й наркоту. Постійно позичав або крав. Колишні спільні знайомі скаржилися не раз, що то 500 гривень стягнув, то тисячу. Ми давно не спілкуємося. Кажуть, брат його дружини теж сидить за вбивство.

Михайла й Максима Камінських поки що не поховали. Тривають експертизи.

— Ребёнок и его отец умерли жуткой смертью. Я в шоке от такой жестокости. Их останки опознают по ДНК-експертизе, от тел практически ничего не осталось, — розповідає 32-річний Іван Кирилов із Дніпропетровська. Його син раніше навчався з Михайлом у школі. — Вихованням хлопця займалася вся сім'я. Дома в нього — багато грамот. Там і виграші на танцювальних конкурсах, і перші місця з математики. Був талановитий, розумний. До останнього всі вірили, що із ним усе гаразд. Його батько відповідально ставився до своїх обов'язків.

Убивця дівчинки помер у ізоляторі

39-річного Сергія Шипуліна з Кіровограда знайшли мерт­вим у камері слідчого ізолятора 19 квітня. 8 квітня убив хрещеницю 7-річну Софію Амандій. Тіло дитини розчленував і склав у пакети в гаражі.

Шипуліна затримали вночі біля будинку. Мав у рюкзаку договір із сатаною. Планував убити ще трьох дітей. 11 березня суд відправив Шипуліна в СІЗО без права внесення застави. Він просив медичного обстеження. Перебував в одиночній камері. Під час останнього обходу на слова інспектора не відреагував. Лікарі "швидкої" намагалися реанімувати його. О 20:10 констатували смерть. Її причини встановлюють.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Камінський убив товариша та його сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути