Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2011 07:00

У вбивстві музиканта звинувачують напівсироту

Кобеляцький райсуд Полтавщини заслухає справу про вбивство музиканта 44-річного Сергія Звенигородського на прізвисько Маріо. Його задушили на фестивалі "Вйо, Кобеляки" торік 28 серпня. У вбивстві афганця звинувачують місцеву напівсироту 17-річну Вікторію Санжарівець.

Вікторія живе із батьком і мачухою в селі Ліщинівка за 7 км від Кобеляків. Торік із подругою поїхали на фестиваль. Він безкоштовний, проходив три дні.

— Дівчата зустріли своїх знайомих Юру і Сашу. Випили пива, — розповідає 27-річна Ірма Крат. Вона організовує акції під Генеральною прокуратурою на захист Вікторії. — Віка  зустрічалася з Юрою. Того вечора приревнувала хлопця до подруги, образилася й пішки пішла додому. Дорогою зустріла приятеля Віталіка, з ним до ранку пили пиво біля цілодобової заправки. Дісталися додому автостопом.

Наступного дня серед відвідувачів фестивалю поширилася звістка — уночі Маріо задушили підтяжками. Украли відеокамеру, телефон, документи.

— Хтось сказав, що бачив Маріо із Вікою. Міліціонери зразу її затримали. У райвідділі переконали, що їй нічого не буде, якщо візьме вину на себе. Вони напишуть у протоколі, що Звенигородський хотів її зґвалтувати, а вона його задушила, обороняючись. Максимум обіцяли два роки умовно. Сказали Віці подзвонити мачусі, порізати одяг, в якому дівчина була на фестивалі. Його потім вилучили як доказ бійки.

Вікторія зізналася. Проте в суді поняті засумнівалися в її свідченнях. Дівчина запевняла, що Сергій лежав на животі, а той лежав на спині. Показали одяг — він виявився не порваний, а акуратно порізаний. Зрештою Вікторія сказала, що її змусили зізнатися.

— У Віки було стовідсоткове алібі, — каже Ірма Крат. — Їх із Віталіком постійно знімала камера відеоспостереження на заправці. Однак міліціонери ті записи вилучили, заправник загадково звільнився. Віталій хотів підтвердити, що всю ніч був із Вікою, але міліціонери нагадали йому, що він уже має судимість і не мав права виходити з дому після 22.00.

— Ніхто не вірить, що ця маленька худенька дівчинка задушила здоровенного мужика, — додає 57-річний Леонід Фалков. Він теж ходить на акції під стіни Генпрокуратури. — Це ж фантастика, а ми живемо в реальному світі. Може, у прокуратурі знайдуться адекватні люди, які це зрозуміють.

Не вірить у причетність Вікторії до вбивства сина і Світлана Звенигородська.

Вона звернулася до ясновидців у програму "Битва екстрасенсів" на телеканалі СТБ. Усі віщуни побачили, що Сергія задушили двоє чоловіків, а не дівчина.

— Причиной смерти Сергея стала его видеокамера. Он случайно заснял, как кто-то кому-то передает деньги. Потом эти люди его выследили и просмотрели запись на его камере. Сергей не заметил той детали, которую снял на видео, — описує події ясновидиця Ельміра Дербенцева з Росії. — Убийцы приехали на фестиваль на черном джипе. У следствия этот автомобиль не фигурирует.

Що це за чоловіки — невідомо.

— На фестиваль приїжджав народний депутат у супроводі охоронців, — каже Ірма Крат. — Звенигородський зняв на камеру, як його колега Мирослав Кувалдін сварився із тим депутатом. Кажуть, охоронці хотіли забрати камеру, але Маріо не віддавав. Це багато хто знає, але бояться свідчити.

Зараз ви читаєте новину «У вбивстві музиканта звинувачують напівсироту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути