вівторок, 03 грудня 2013 08:00

У селян розстрілюють свиней

- Ці фермери обнаглєлі. Нагло розстрілюють наших свиней, і нічого, бо люди нічого доказати не можуть, - каже 44-річний Віктор Самарський із міста Кобеляки на Полтавщині. На початку листопада за селом Ганжівка невідомі застрелили двох його свиноматок і сімох поросят. Подібні випадки сталися в сусідніх селах Сухинівка і Радянське.

- Я працюю на електропідстанції за Кобеляками, - продовжує господар. - Там у мене є ділянка, сарай, тримаю в'єтнамських свиней. Того дня вони поламали загорожу й побігли в кукурудзяне поле, яке обробляє фірма "Врожай". Качанів не дістають, хіба бур'ян знизу пожували. На полі механізатори були. Побачили свиней, погнали в посадку. Хотіли половити, але не получилось, то постріляли. Потім казали, що три дні в сусідньому селі шашлики жарили. За тих поросят я тисяч 5 міг виручить.

- Я бачила тих поросят. Красиві, як намальовані. Жирні, упитані. У свиноматок циці аж по землі тягнуться. А через кілька днів там були калюжі крові, - згадує місцева Ольга Масич, 65 років.

В агрофірмі "Врожай" нарікають на тварин.

- Вони постійно тут ходять, кукурудзу їдять, - говорить директор Василь Гордійко. - Я хотів зустрітися з власником, поговорити про це, та він не захотів. Хто постріляв - не знаю, але правильно зробив.

Самарський скаржився до міліції. Проте там закрили провадження за відсутністю доказів.

- Свідки пострілів не чули, тварин не знайшли. Може, ті самі втекли, - кажуть.

Зараз ви читаєте новину «У селян розстрілюють свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути