пʼятниця, 11 травня 2012 00:15

У квартирі загадково гинуть жителі

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Квартира номер 61 на першому поверсі будинку на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, 12 у Вінниці зараз порожня. За два роки там було два вбивства і самогубство
Квартира номер 61 на першому поверсі будинку на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, 12 у Вінниці зараз порожня. За два роки там було два вбивства і самогубство

6 травня у Вінниці поховали 54-річного Івана Марковського. За три дні до того його задушили у квартирі №61 на вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 12. Із помешкання вкрали монітор і мобільний телефон.

— Ця квартира проклята! Я навіть боюся біля неї проходити. Кожен раз хрещуся, — 68-річна Марія Іванова показує двері квартири №61 на першому поверсі. У дверну ручку запхнуті чотири червоні гвоздики.

Будинок на вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 12 здали в експлуатацію 1976 року. У квартирі №61 оселилося подружжя Лисаків: Ганна Петрівна та Іван Кузьмович. Жили до серпня 2010 року.

— Петровна часто жалілася: "Він мене доїдає", — каже сусід 67-річний Іван Мотронюк. — Вона тоже, конєчно, допікала дєда. Перед тим дньом вони сильно почали сваритися за цю квартиру. Бабуля хотіла переписати її на сина, він у Києві живе, а дєд — на племінника. О 6.30 виходжу я з дому, і Кузьмич виходить. Бистро так іде, ростроєний. Я поздоровкався, а він навіть не зупинився. Обично говорили, а тут мовчить. Повертаюся додому за 2 години, а тут уже повно міліції. Кузьмич зарубав Петровну і повішався.

Після убивства і самогубства квартира майже рік пустувала. Торік її купив Іван Марковський, інженер технічного університету.

— Про вбивство дізнався, коли вже все підписав, — каже сусідка. — Конєчно, ростроївся, але куди діватися. Почав робити ремонт, півроку тому закінчив. Пригласив батюшку, освятив. Радувався, що квартира тут. Йому ноги розбив дитячий параліч, ходив на костилях. До цього жив у двокімнатці на вулиці Космонавтів. Поміняв спеціально, бо його кафедра — через дорогу. Жив він одиноко. Ні дітей, ні сім'ї, нікого не водив. Недавно, правда, просив котлєт йому нажарити. Я до нього іногда ходила, помогала.

Міліціонери розшукують убивцю інженера. Праворуч квартири №61 винаймають помешкання студенти-іноземці. Квартира ліворуч переобладнана під перукарню, вхід із під'їзду замурований.

— У цій квартирі панує абсолютне зло, — пояснює вінницький біоенергетик Юрій Синюк. — Там живе дух убивці й самогубці. Він не потрапив ні в рай, ні в чистилище, буде у квартирі, доки його не виженуть. Священики виганяти не вміють, вони можуть тільки ще більше його взбісити. Потрібен окультист або екзотерист. Якщо духа не вигнати, у квартирі завжди буде погано. Дух ніяк не проявляє себе, не стукає, не грюкає. Але давить енергетикою на людей.

Зараз ви читаєте новину «У квартирі загадково гинуть жителі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути