вівторок, 03 листопада 2015 05:25

"Треба срочно взять ще три препарата за 25 тисяч гривень, бо будеш обузой для дітей"

— Реклама по каналу КРТ була. Лікуємо по германському лєченію, — розповідає 71-річна Антоніна Поденко з Черкас. За півроку купила в шахраїв ліків більш як на 90 тис. грн.

Антоніна Федорівна хворіє на цукровий діабет. Мешкає у 2-кімнатній квартирі на вул. Горького. Житло купила покійна донька. Її не стало кілька років тому.

У помешканні зроблений ремонт, майже немає меблів. Сидимо на двох табуретках у порожній кімнаті. У сусідній — майстер дрилем кріпить плінтуси.

— Я зателефонувала тій фірмі. Мигом з'єднали з лікарем. Він назвався Зубовим Віктором Михайловичем з ендокринології на Пушкінській, 22 у Києві. Сказав: ми вас поставим мигом на ноги, у нас є препарат. Завів карточку на мене. Сказав, що треба всього 3 810 гривень на ліки, — жінка тремтячою рукою поправляє волосся. — Три дні вгаварював. А тоді дзвонить жінка завлабораторії: давайте зробимо аналізи, щоб підтвердить діагноз. Ми присилаємо кур'єра, а ви приготовте все. Ногті просили позстригать, узять мазок у роті і з голови пару волосин. Все запакувала в конвертик, підписала.

Це було в січні 2014 року.

— Кур'єри приходили в обумовлений час. Приносили ліки, виписували чек, — продовжує Антоніна Федорівна. — У Германію мали одправлять аналізи. Та на другий день дзвінок: я — Вершинина, по вашему анализу. Тут девочки кричат, что у вас идет отмирание клеток. Читала лекцію мені, десь біля часу. А тоді каже: треба срочно взять ще три препарата за 25 тисяч гривень, бо будеш обузой для дітей. Я не знала, де таку суму найти, а вона: схочеш жить — найдеш. Я согласилася.

Згодом опять дзвонить: нужно взять препарат, чтобы не делать операцию на костном мозге. Стоїв 15 тисяч. Потім узнала, що ті коробочки копійки стоять, — говорить зі сльозами на очах. — Я подзвонила і полаялася з Зубовим. Сказала, що звернуся у прокуратуру. Все затихло.

А в червні цього году дзвонить жінка: я з департаменту захисту населення, Князєва Анастасія Михайлівна. Мол, мошейніків, які препарати продавали, зловили, генеральна прокуратура завела провадження. Конфісковані гроші всім пострадавшим будуть віддавать, але треба заплатить страховку — 70 тисяч гривень. Сказала, що 15 сєнтября інкасаторна машина привезе додому всі гроші.

Антоніна Поденко позичила потрібну суму у сина подруги — Олександра, він збирав на квартиру. Переказала на картку, номер якої дали шахраї. Жінці забракло 3 тис. Шахраї почали по­грожувати прокуратурою за невиконання умов.

У вересні Антоніна Федорівна звернулася до правоохоронців. Шахраїв не знайшли.

В Антоніни Поденко є син Костянтин, невістка Інна та двоє онуків. Теж живуть у Черкасах. До пенсії працювала акушером. Отримує трохи більше 1 тис. грн.

— Після тих бадів у мене були синяки, жовті пятна, наче побили. Думала, капець. Шатаюся, колишуся. Не знаю, як людям, у яких взяла гроші, в очі дивитися, — додає Антоніна Федорівна.

Зараз ви читаєте новину «"Треба срочно взять ще три препарата за 25 тисяч гривень, бо будеш обузой для дітей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути