вівторок, 18 вересня 2012 06:00

Тарас Мельник помер на футбольному полі

Автор: фото з сайта www.odnoklassniki.ru
  Тарас Мельник із дитинства грав у футбол. Останнім часом виступав за команду села Глибочок Тальнівського району Черкащини
Тарас Мельник із дитинства грав у футбол. Останнім часом виступав за команду села Глибочок Тальнівського району Черкащини

16 вересня у селі Глибочок Тальнівського району Черкаської області поховали 29-річного Тараса Мельника, сина сільського голови. Напередодні він помер на стадіоні у Тальному. Під час чемпіонату району зустрічалися футбольні команди "Глибочок" і  "Шаулиха" з однойменних сіл.

— Це сталося в першому таймі, — згадує 32-річний Владислав Топтун, гравець  команди з Глибочка. — До їхніх воріт назначили штрафний. Тарас був нашим останнім захисником. Ми всі почекали, доки він добіжить до м'яча — Тарас збирався пробити штрафний. Схилився над м'ячем і впав. Ми викликали "швидку".

Лікарі приїхали за кілька хвилин, однак чоловік був уже мертвий. Помер на очах у батька Василя Мельника. Під час розтину з'ясувалося, що мав хворе серце.

— Минулого туру матч команди з Глибочка судив я, — розповідає 69-річний Микола Петренко. — Одному з хлопців стало зле. Тарас допоміг йому залишити поле. Мав здоровий вигляд. Цієї неділі я судив гру в селі Кобринова Гребля. Перед початком наказав, щоб усі футболісти показали медичні довідки. Лише після цього дав свисток про початок гри.

— Тарас — дуже світлий, хороший, позитивний хлопець. Був капітаном команди, — розповідає місцевий житель Михайло Гусєв, 49 років. — Закінчив академію Міністерства внутрішніх справ. Недавно повернувся з Фінляндії, де був на заробітках.

— Він із дитинства був із батьком на футболі. Трагедія могла статися будь-де, не тільки під час гри, — каже тренер футбольного клубу "Тальне" Сергій Черепенко, 51 рік. — Над нами якесь прокляття. Позаторік на матчі ветеранів помер викладач нашого технікуму Валерій Котик. Йому було 46 років. Присів біля штанги і впав. Теж мав хворе серце.

Лікарі чергують лише на обласних змаганнях із футболу. На зустрічі чемпіонату району їх не викликають.

— Медична бригада надається по заявці відділу молоді і спорту, тобто організатора змагань, — каже головлікар Тальнівської райлікарні 64-річний Анатолій Майсюк. — На цю гру ніхто такої заявки не прислав.

Посада начальника відділу з питань молоді і спорту в Тальнівській райдержадміністрації кілька місяців вакантна.

Тарас Мельник був неодружений. У батьків залишився син Ярослав, 32 роки.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Мельник помер на футбольному полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути