четвер, 31 травня 2007 07:08

Суддя Олександр Закропивний на смерть збив жінку та хлопчика

Автор: фото з сімейного архіву Кашенцевих
  Загибла луганчанка Світлана Кашенцева. Жінка була домогосподаркою, а її чоловік — підприємець
Загибла луганчанка Світлана Кашенцева. Жінка була домогосподаркою, а її чоловік — підприємець

По обіді 22 травня до сім"ї луганчан Світлани та Володимира Кашенцевих прийшли гості — 30-річна подруга Ірина з 32-річним чоловіком Романом і сином Микитою, 6 років. Хлопчик часто грався з донькою господарів Олесею.

Світлана дружила з Ірою з часу їхнього навчання в кулінарному училищі. Вона хрестила Микиту. Подруга з чоловіком часто приїжджали до Кашенцевих із приміського села.

Того вечора засиділися за розмовами про життя. Збиратися почали близько одинадцятої вечора. Світлана з 35-річним братом Олександром пішла провести гостей. Донька та чоловік лишилися вдома. Кашенцеви живуть у спальному районі Луганська Стандартний городок.

На перехресті вулиць Оборонна та Дальновосточна друзі зупинилися — Світлана купувала цукерки в кіоску для хрещеника Микити.

— Ми пішли вперед, — згадує Олександр. — Свєта з Микитою були на кілька кроків позаду. Пройшли перехрестя і буквально за хвилину я почув удар. Повернувся і бачу: летить сестра разом із Микитою.

Жінку й хлопчика збив "Фольксваґен-Пассат". Ударом жінку відкинуло на 5 м і відірвало ногу. Хлопчик відлетів ще далі. Його кросівки знайшли за 20 м від перехрестя. Машина зупинилася за кілька десятків метрів від місця аварії. Водій вискочив із салону й побіг геть.

— Ми кинулися до Свєти, — веде далі Олександр. — Одразу зрозуміли, що сестра загинула.

До місця аварії вже бігли таксисти, що чекали клієнтів неподалік. Водії перекрили дорогу й викликали міліцію та "швидку".

— За хвилин п"ятнадцять після того, як дружина пішла, вбігає Олександр і кричить мені: "Светку вместе с Никитой сбила машина. Насмерть", — каже чоловік загиблої Світлани підприємець Володимир Кашенцев. — Ми побігли до перехрестя.

Батьків Микити "швидка" забрала до лікарні. У чоловіка стався припадок. Він спочатку несамовито кричав, потім почав співати. Ірина з криком кидалася на всіх, хто був поряд.

Правоохоронці встановили, що за кермом іномарки, яка збила Світлану з Микитою, був 35-річний суддя Господарського суду Луганської області Олександр Закропивний. Очевидці кажуть, що машина мчала зі швидкістю близько 120 км/год.

Після того як Задорожний зник з місця аварії, він зупинив авто "беркутівців". Зізнався, що скоїв наїзд.

— Задорожний мені сказав, що був тверезим, — каже голова Господарського суду. — Мені важко про це говорити. Така трагедія.

Поблизу місця аварії, за кілька метрів від перехрестя вулиць Оборонна і Дальновосточна, розташована школа N44.

— На цій ділянці дороги на кожному стовпі висить вінок, — каже директор школи 38-річний Віктор Шутов. — Тут постійно гинуть діти. Ми просили ДАІ встановити "лежачого поліцейського", щоб водії збавляли швидкість біля школи. Але нас не слухають. Кажуть, на дорозі республіканського значення не можна робити перешкод.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Олександр Закропивний на смерть збив жінку та хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути