вівторок, 11 жовтня 2016 07:35

Судимого за розбещення неповнолітніх призначили директором школи

Автор: ФОТО З САЙТА www.zhitomir-online.com
  Директором Череповецької школи на Хмельниччині Дмитро Лазебний пропрацював два тижні. Звільнився, коли батьки учнів дізналися про його судимість за розбещення неповнолітніх
Директором Череповецької школи на Хмельниччині Дмитро Лазебний пропрацював два тижні. Звільнився, коли батьки учнів дізналися про його судимість за розбещення неповнолітніх

— Попередня директорка звільнилася за власним бажанням, на її місце взяли Дмитра Лазебного. Одразу скликав у школі збори. Розповідав, що два роки воював у АТО. Був у Широкиному. Видався нам спокійним, розсудливим. А потім виявилося, що має судимість за розбещення хлопчиків, — говорить 38-річна Наталія Кучер із села Черепова Хмельницького району. Її син — учень 9-го класу Череповецької загальноосвітньої школи. 1 вересня директором закладу призначили 61-річного Дмитра Лазебного.

За два тижні з'ясували, що чоловік має судимість за розбещення неповнолітніх. Отримав шість років в'язниці. Відбув лише половину терміну. Влітку 2016-го Лазебного відпустили за зразкову поведінку.

— Спочатку Дмитро Васильович планував зняти хату в селі. Просив знайти підходящу, щоб із хазяйкою, гривень за 300. Були лише пусті. Туди йти не захотів. Бо самому довелося б готувати, за комунальні платити. Оселився в школі. Цілий день проводив у службовому кабінеті. Ночував у бібліотеці. Там зберігав речі, — каже Наталія Кучер. — У школі поводився, як у себе вдома. Вранці кухар приходить на роботу, а директор голий до пояса ходить. Просив приносити йому їжу в кабінет. Сторожу казав, аби купував пиво. Це обурювало працівників, але не протестували, бо ж начальство.

Про минуле Дмитра Лазебного батьки учнів дізналися з інтернету.

— Розповідав, що він заслужений учитель, має багато нагород. Хвалився своїми подвигами на Донбасі. А виявилося зовсім інше. Ввечері 12 вересня мені подзвонили батьки учнів. Розповіли про судимість Дмитра Васильовича. Коли наступного ранку прийшли до школи, директора вже не було. Забрав речі й утік. Напевно, хтось попередив. Почали йому дзвонити. Сказав, що за межами області. Просив більше не турбувати, бо він у лікарні в передінсультному стані, — говорить Наталія Євгенівна.

До 2013 року Дмитро Лазебний працював директором Гришковецької гімназії Бердичівського району на Житомирщині.

— Юра ходив на репетиторство до Лазебного з вересня 2012-го, коли перейшов до випускного класу. Мав 16 років. За місяць його було не впізнати. Став замкнутий, пасивний. Думала, перехідний вік. Але наприкінці листопада син запитав — чи я знаю, що вчитель "голубий". Не повірила. За пару місяців пригрозив, що уб'є Дмитра Васильовича, якщо той ще раз полізе йому в штани, — розповідає мати хлопця Юлія Сакара. — Важко передати, що тоді пережив мій син. Сидів на заспокійливих, постійно плакав. Боявся, що хтось у школі дізнається.

Жінка звернулася до поліції. Ті встановили відеокамери у квартирі директора. За кілька днів Лазебного затримали на гарячому.

— У 1980-х Лазебний працював у школі № 2 Бердичева. Неодноразово попадався, коли підглядав за хлопцями в туалеті. Якось старшокласники його побили. Після цього перейшов у іншу школу, — говорить 43-річний Артем, знайомий Лазебного.

— У відділ освіти Дмитро Васильович подав заяву на призначення директором, атестаційний лист, посвідчення учасника АТО та заслуженого вчителя України, — розповіла Олена Левіцька з обласного відділу освіти, молоді та спорту. — Додаткової перевірки не проводили. Цих документів достатньо для прийому на роботу. 13 вересня директор написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «Судимого за розбещення неповнолітніх призначили директором школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути