четвер, 31 січня 2013 07:00

Сторожа Олександра Кіянця загризли собаки

Автор: фото надане Ігорем Василевським
  Олександр Кіянц упав на льоду і знепритомнів. Собаки відчули запах алкоголю та почали кусати
Олександр Кіянц упав на льоду і знепритомнів. Собаки відчули запах алкоголю та почали кусати

Увечері 26 січня фермер 44-річний Ігор Василевський із села Йосипівка  Старокостянтинівського району Хмельницької області приїхав оглянути господарство "Династія". На зернотоку побачив сторожа 54-річного Олександра Кіянця.

— Я собакам їсти приніс. Дивлюся, Саша лежить під накриттям і стогне, — каже Ігор Василевський. — У закляклій руці тримає ланцюг. Я до нього, а там кров, порвана одежа. Зразу "скору" визвав.

— На ньому живого місяця не було, — згадує фельдшер "швидкої" 40-річна Оксана Назарчук, яка виїжджала на виклик. — Множинні гематоми, весь покусаний, порваний, тиску майже не було. Ми дали обезболюючий укол, і за кілька хвилин він дійшов.

На території зернотоку фермер тримає техніку. Подвір'я огороджене бетонним парканом, по периметру бігають чотири великі собаки.

— Думаю, Саша поніс собакам їсти. Одну хотів перепинити ближче до доміка, де він ночує, собака цепом його замотала і кинула. Вдарився головою об залізяку. Прибився і замерз. Бо того вечора показувало майже 17 градусів морозу, — говорить Ігор Василевський.

На снігу, де фермер знайшов сторожа, досі видно плями крові, валяється відірваний рукав та інші залишки одягу. Неподалік бігає німецька вівчарка 6-річний Лорд.

— Зараз люди різне про то сплєтнічають, — махає рукою 53-річний Андрій Шибунько, колишній однокласник загиблого. — Одні кажуть, що не могли загризти, бо ж Саша їх годував. Але він випивав, а собаки цього не люблять.

Олександр Кіянець жив сам. Батьки померли, із дружиною розлучився. Торік повернувся з в'язниці, де відсидів три роки за зберігання наркотиків.

— Приходе до мене і просить дати якусь роботу, — згадує фермер. — Іди, кажу, сторожуй. Він у мене робив із лютого торік. Спокійний був.

Олександра Кіянця поховали на сільському кладовищі. На його могилі лежить один вінок із написом "Із глибоким сумом від братової та її сім'ї".

Зараз ви читаєте новину «Сторожа Олександра Кіянця загризли собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути