середа, 21 березня 2012 00:00

Сос Унанян влетів у натовп пішоходів "шкодою"

Півсотні жителів райцентру Волноваха Донецької області збираються 13 березня під райсудом. Там заслухають справу 57-річного Соса Унаняна, який 22 вересня торік влетів на пішоходному переході у натовп пішоходів. 1,5-річна Вікторія Гайворон загинула на місці, її матір Марина скалічилася.

— З маршрутки вийшли людей 14, — згадує 24-річна Олена Томазенко. — Я з дочкою переходила дорогу, Марина з Вікою йшли за мною. Чую: ба-бах. Обертаюся: Віка підлітає вгору, а Марина застряла в лобовому склі. "Шкода" петляє, намагається її скинути. За метрів 30 стає, Марина вилітає. Чути, як хрустять її кістки. Із салону вилазить Унанян: "Вот тварь, бросилась под машину".

Олена боїться свідчити у суді.

— Він пер більш як 120 кілометрів на годину. Ми кинулися до побитих, а він сидить, із салону музика кричить, горілкою смердить. Став родичам дзвонить. Потім вийшов, потряс мертву Віку, Марину за ноги потягнув, — згадує свідок Віталій Козлас, 38 років.

Сос Унанян працює у приватній будівельній фірмі, має власне кафе та два будинки. Говорить, Марина кинулася під його машину. Провини не визнає, однак готовий заплатити Гайворонам 50 тис. грн компенсації.

У залі стоїть чоловік, років 50, тре золотий мобільний телефон. Кличе 25-річного Костянтина Гайворона, батька загиблої дитини.

— Він називає себе дядьком Мишею, каже, Сос на нього працює, — розповідає згодом Костянтин. — Пропонує гроші. Говорить, ми все одно нічого не відсудимо. А раніше підходили сини Соса. Казали, ми батька все одно витягнемо.

Волновасці кажуть, Сос Унанян п'яним їздить не перший рік, але його не карають.

— Минулого літа збив мого знайомого Женю Бича, який їхав на скутері. Женя полетів на узбіччя. Сос вискочив з машини, почав його добивати кулаками. Під'їхали даїшники, Сос каже: "Я порєшаю", і все, — розповідає Костянтин.

У "ладі-дев'ятці" біля будівлі суду сидить 24-річна Марина Гайворон. На її переніссі, губах, лобі видно товсті рубці. На правій нозі — апарат Ілізарова. Марина отримала переломи таза, рук, ніг. Дев'ять днів була у критичному стані, три місяці лежала нерухомо. На момент аварії була вагітна, дитину втратила. Лікарі не гарантують, що зможе народити знов. Однак слідчі зробили висновок, що травми не тяжкі.

— У мене була втрата пам'яті, — згадує. — Не пам'ятала, що Вікуся була зі мною. Узнала аж за два з половиною місяці, досі на могилці не була. Як подумаю за неї, жити не хочу.

— У трагедії винні міліціонери, — каже Сергій Філіндаш, депутат райради. — Бо покривають Унаняна і його родичів. Син Унаняна пару років тому задавив жінку. Виправдали. Зробили так, наче вона сама вискочила. На дискотеку вірменські підлітки ходять з пістолетами — міліція нічого не робить. У центрі міста серед біла дня п'ять вірмен бітами й трубами побили українця. Міліціонери зробили так, що це він напав на п'ятьох. І зараз йому в'язниця загрожує. У місті росте ненависть до вірмен. Із цього приводу було засідання райради, приїжджав консул Вірменії, голова вірменської церкви в Україні. Обіцяли змусити співвітчизників шанувати наші закони.

Зараз ви читаєте новину «Сос Унанян влетів у натовп пішоходів "шкодою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути