середа, 17 січня 2007 16:43

Школярка обікрала свою бабусю

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Моя онука — дуже хороша дитина, — зізнається "ГПУ" 74-річна львів"янка Цеза Кухарчук. — Я не могла повірити. Ніколи нічого в мене не брала. А опісля вибачилася й поцілувала мене".

Опівдні 11 грудня минулого року в дитячий садок, де Цеза Кухарчук працює кухаркою, прийшла її 12-річна онука шестикласниця Юліана. Дівчинка попросила ключі від квартири, щоб забрати шкільні зошити. На вулиці Юліану чекали 9-річна подружка Сніжана Соколова та її 27-річна мама Олена. Разом попрямували до помешкання Цези Кухарчук. Олена Соколова залишилася чатувати надворі, а Юліана зі Сніжаною зайшли до квартири.

Онука знала, що бабуся зберігає гроші в серванті. Кімнату Цеза закривала на окремий замок, ключ від якого не довіряла нікому. Школярки взяли молоток і почали по черзі бити двері. За годину їм удалося зайти до кімнати.

У шафці діти знайшли 15 тис. грн і $450. Гроші Цеза Кухарчук дбайливо замотала в жовтий папір. Поряд лежав золотий перстень. Сніжана кинула його до кишені. У два поліетиленові пакети школярки спакували кришталевий посуд із серванту, з холодильника забрали банку консервованого горошку, згущене молоко, томатну пасту, чай і пачку родзинок. Після цього поїхали на таксі до дитсадка — Юліана повернула бабусі ключі.

Увечері Цеза прийшла додому. У квартирі був безлад.

— Ми відразу зауважили, що працювали дилетанти, — розповідає "ГПУ" слідчий Франківського райвідділу міліції Львова Андрій Свистун, 25 років. — Перші двері відчинили ключем, другі грубо вибили. Домушники так не роблять.

За дев"ять днів правоохоронці затримали онуку, подружку та її маму.

Перші двері відчинили ключем, другі грубо вибили. Домушники так не роблять

Одразу після крадіжки трійця проїла в барі 500 грн та купила три мобільні телефони "Самсунґ". Наступного дня Олена Соколова придбала собі одяг і взуття, кольоровий телевізор, електроплитку. За тиждень від бабиних заощаджень не лишилося й копійки.

— Я ці гроші збирала сім років. Новий котел хотіла купити, ремонт лагодити. На смерть відкладала. Чоловік Андрій помер від інсульту, тепер хто мене поховає? — каже "ГПУ" Цеза Кухарчук.

Стара жила сама. Щомісяця отримувала 500 грн зарплати та 460 грн пенсії. У її квартирі прописана донька Валентина. Останім часом вона жила в свого чоловіка, в райцентрі Яворів Львівської області. З ними мешкала й Юліана. Батьки пили, за донькою не дивилися. Баба часом давала онуці гроші на їжу, забирала до себе на канікули.

Останній місяць Юліани в школі не бачили.

— Їхня хата зачинена. Вони, мабуть, виїхали, — каже про родину Юліани 45-річний директор Яворівської школи N3 Володимир Кунанець. — Її мати постійно пиячила.

Кажуть, Юліана з батьками переїхали до Львова й скиталися по чужих квартирах. На вулиці познайомилася з другокласницею Львівської школи-інтернату Сніжаною. Батька в неї не було, а мати пиячила. Через це її позбавили батьківських прав.

Олена Соколова іноді зустрічалася з донькою та її подругами.

— Жінка була на випробувальному терміні, — каже слідчий Андрій Свистун. — Два роки тому її засудили за крадіжку. А тут вистачило зухвалості втягнути дітей.

Нині Олені Соколовій загрожує до шести років в"язниці. Школярок допитують як свідків — вони неповнолітні.

— Діти часто крадуть гроші в батьків. Буває, виносять із квартир тисячі доларів, — каже "ГПУ" 31-річний начальник відділу міліції Франківського району Львова Віктор Кирилюк. — Із осені це четверта така крадіжка.

Зараз ви читаєте новину «Школярка обікрала свою бабусю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути