вівторок, 23 червня 2009 18:23

Школяр вижив після автоматного пострілу в голову

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Чотирикласник Олександр Духовський з села Руська Лозова Дергачівського району Харківщини у лікарні №4 обласного центру. Школяреві зробили операцію
Чотирикласник Олександр Духовський з села Руська Лозова Дергачівського району Харківщини у лікарні №4 обласного центру. Школяреві зробили операцію

5 червня у селі Руська Лозова Дергачівського району Харківщини куля з автомата влучила в голову 10-річному  4-класнику Олександрові Духовському.

— Моєму чоловікові довго не платили зарплату, — згадує мати школяра Ірина Фоміна. — Він на агрофірмі працює. 5 червня пообіцяли видати все. Тільки не грошима, а м"ясом. Чоловік пішов. Сашко — з ним, хотів помогти нести сумки.

Агрофірма розташована на околиці села, неподалік пасовища.

— Ми з татом стояли, чекали, — згадує Олександр Духовський. — До нас підійшов якийсь дядько. Розмовляли й відійшли. Я дивився на м"ясо, і мені щось по голові вдарило.

Школяр упав. Устиг сказати, що його щось вдарило в голову. Батько попросив у місцевого зоолога машину, дитину відвезли до райлікарні.

Куля застряла в кістці і не пошкодила мозок

— У лікарні нас не прийняли, — згадує Ірина Фоміна. — Сказали, що дуже сложний случай. Послали в Харків. Навіть "швидку" не дали. Так і каталися на льогковушці, яку попросили в селі.

У лікарні N4 Харкова Олександра Духовського прооперували.

— Дитина поступила з гострою відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою, вогнепальним пораненням правої скроневої частки. Ми зробили операцію. Кулю вдалося безпечно видалити — без пошкодження здорових тканин мозку, — розповідає нейрохірург Антон Пшеничний. — Сашкові пощастило. Куля застряла в кістці і не пошкодила мозок.

Експерти визнали, що куля вилетіла з автомата Калашникова. Міліціонери порушили кримінальну справу, її розслідує військова прокуратура. Шукають власника автомата. Місцеві впевнені, що куля прилетіла з військового полігона, що за 2 км від місця пригоди.

— Там часто стріляють. Он їх полігон, — показує місцевий Олександр Мікулин. — Того дня стріляли першокурсники.

Міліціонери підтверджують, що 5 червня на полігоні проводили навчання. Усі 51 автомати, з яких стріляли, відправили на експертизу до Києва. Олександра вже виписали з лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Школяр вижив після автоматного пострілу в голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути