пʼятниця, 12 лютого 2010 08:10

Школяр повісився після допиту в міліції

— Слідство йде. Приїжджала обласна прокуратура. Усе описують, всіх опитують. Але дитини мені ніхто не верне, — втирає сльози 32-річна Світлана Ніколішина із села Бджільна Теплицького району Вінниччини. Її син 13-річний Віталій повісився 27 січня у садку за хатою. Мати переконана, що його довели до самогубства міліціонери. Безпідставно звинуватили у крадіжці золотих речей на 20 тис. грн.

4 січня у Надії Хараїм із Теплика пропали два ланцюжки з кулонами і два персні. Віталія запідозрили у крадіжці, бо він товаришував з її онуком Ігорем Сусіком. Хлопці живуть один від одного за 2 км. Село межує з райцентром: одна хата — ще Теплик, а наступна — Бджільна.

— У них вдома були й інші діти, але звинуватили чомусь Віталика. У міліції кажуть, що брали всіх на допит. Неправда! Ваню ніхто нікуди не викликав. Іще одного хлопця не чіпали. А у нас отпечатки брали. Я ж була на допиті. Потім сказали, що Віталикові "пальчики" найшли на косметичці, де було золото. Усе це міліцейські штучки, щоби вибити зізнання. Бабушка Ігоря раз говорить, що золото було в косметичці, а другий — що в комп"ютерному столику. На Віталика тиснули. Йому те золото не потрібне було. Я хоч сама виховую дітей — із чоловіком сім років тому розійшлися, — але в нас усе є.

Я торгую меблями, заробляю непогано. Діти ходили в найдорожчому. І гроші завжди мали на карманні розходи, — Світлана Ніколішина одягнена у пухову куртку з хутряним коміром, на голові чорна хустка. У вухах золоті сережки, на підмізинному пальці лівої руки масивна золота  каблучка з печаткою.

Каже, на другий день після допиту в міліції син просився до школи у спортзал. Навчання тоді скасували через мороз.

— Я йому кажу: не йди. Наче відчувала, дуже серце боліло цілий тиждень. В аптеку пішла купити валідолу. Прихожу додому хвилин через 20. Гукаю: "Віталику, йди йогурт з"їж". А Максим (молодший син, 8 років. — "ГПУ") говорить: "Він пішов надвір у туалет". Бачу на столі записку: "Мама я не брав, бережи Максіма. Я пішов вішатись". Цей папірець зараз у прокуратурі. Вискочила надвір, дивлюся — сліди попід хату. Побігла туди, а він висить на дереві. Я за ножки вхопила, думала, ще живий. Унесла до хати, робила іскуственне диханіє. Але вже всьо: очки відкриті, ротик відкритий.

Похоронили Віталія Ніколішина у Теплику. Молодшого сина мати перевела до іншої школи — у райцентрі їх дві. Ображається на вчителів:

— Вони просили шкільного психолога написати справку заднім числом, що моя дитина була психічно неврівноважена. Але та не взяла гріха на душу.

Класний керівник Оксана Гордієнко, 34 роки, називає все це чутками.

— Про крадіжку я дізналася у п"ятницю, коли до школи приїхали з міліції провести з Віталиком співбесіду. А в середу він пішов із життя. Учився гірше ніж міг, не хотів. Але спортом займався, комп"ютерні ігри любив. Поведінка у нього була не зразкова. Та не агресивний.

Пропали два ланцюжки з кулонами і два персні

— Об"єктивних даних, які вказували б, що працівники міліції тиснули на покійного, немає, — говорить прокурор Теплицького району Олександр Долецький, 33 роки. — У школі з дитиною розмовляли у присутності педагогів. У райвідділі міліції — у присутності матері. Такий порядок проведення бесід із неповнолітніми. Даних, що з підлітком хтось говорив наодинці, немає. Доведення до самогубства — серйозне звинувачення, тому наша задача — встановити істину. Бо правда в кожного своя, а істина одна.

У Теплику ходять чутки, що вкрадене золото знайшли. Але власниця не підтверджує цього.

Світлана Ніколішина із молодшим сином перебралася до двоповерхового будинку матері в райцентр. Одноповерховий дім із євроремонтом та сучасними меблями у Бджільній стоїть замкнений.

Зараз ви читаєте новину «Школяр повісився після допиту в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути