четвер, 17 травня 2012 06:15

Шестикласник убив матір двох дітей

До Романівського райвідділу міліції Житомирщини 30 квітня зателефонували жителі села Ясногород. Вони знайшли у кюветі за 200 м від дороги понівечене тіло 45-річної Марії Шепітько.

— Ми виїхали, візуально його оглянули, — згадує слідчий Віктор Шипнівський, 29 років. — Жінку сильно били палицею, голову розтрощили каменюкою. Смерть настала від відкритої черепно-мозкової травми, численних переломів і крововиливів.

Докази вбивства вказували на місцевого шестикласника Сергія, 12 років. Його затримали, він зізнався.

— Навіть старші міліціонери були в шоці, — продовжує Шипнівський. — Хлопець не може пояснити своєї агресії, жодного мотиву. Почав бити жінку палицею за запитання: "Чого тут вештаєшся?". Потім кинув у голову камінь.

Загиблу поховали в закритій труні. У неї залишилися двоє дорослих дітей.

— Мені складно говорити про Сергія, — зітхає 56-річна Дарія Куцан, директор Ясногородської школи. — Його батьки — прості люди, трудяги, але не можуть ним управляти. Він чогось дуже агресивний. У школі міг побитися з дітьми, зривав уроки. Як був меншим — були проблеми, як підріс — узагалі став некерований.

— Це порядна родина, — додає 53-річний Валерій Мазуркевич, голова Ясногородської сільської ради. — Мають дім у Романові, працюють там у дитячому інтернаті, старша донька теж працює. Сергій ходив до нас у школу. Ніхто не знає, чого він такий злий. Може, психічна експертиза з'ясує.

На завершення слідства підліток чекає на поруках у батьків.

— Того дня в селі була масовка, ми збиралися перед празником по п'ять капель випить, — згадує місцевий. Просить не називати його прізвища. — Сергій бігав коло нас. Почав камінням шпурлятися. Ми його вигнали. Якісь діти у річці рибу ловили, то він їм вудки поламав, рибу ногами подушив. Їй-богу, якийсь ненормальний. Ніхто йому нічого не робив, а він як псих якийсь.

Зараз ви читаєте новину «Шестикласник убив матір двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути