Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2011 09:49

Сергія Тарчука вбили на замовлення мачухи

— Вона не винувата. Спала як і я. Зранку мені каже, щоб ішов подивився. Я вийшов, а син біля хати мьортвий лежить, клійонкою прикритий, — розповідає 81-річний Іван Тарчук із села Горошова Борщівського району Тернопільщини, як знайшов біля хати тіло сина.

48-річного Сергія Тарчука знайшли убитим зранку 15 серпня. У нападі звинувачують трьох сусідів. Їх намовила друга дружина Івана Тарчука 72-річна Єлизавета. Обіцяла заплатити 2 тис. грн.

— Ця Лася (так у селі називають Єлизавету. — "ГПУ") скандальна, цілеспрямована і підла баба, — каже 48-річний Володимир Левко, сільський голова Горошови. — Одне говорила, друге на думці мала. Постійно скаржилася, що Сергій їм не дає жити. Але насправді сама конфлікти провокувала, бо хотіла на себе хату переписати. Чоловіка підпоювала, проти сина настроювала. Пару раз навіть приходила до мене з документами, пробувала дарственну на себе оформити. Але я сказав прямо: хотіла Івана, то мусиш хотіти і сина.

Першою дружиною Івана Тарчука була росіянка Маргарита. Вони познайомилися у місті Воркута. Був там на заробітках. Народився Сергій. У 1980-х пара переїхала у Горошову. Син залишився у Воркуті, одружився.

— За деякий час оця Лася спокусила Івана. Він вигнав Риту зі скандалом, — продовжує сільський голова. — За пару років сюди Сергій повернувся.

У Горошовій Сергій Тарчук зійшовся з розведеною Марією Гускою.

— У нас шість років прожив, — розповідає 72-річна Ольга Гуска, мати Марії. — Спокійний, вихований. Знав, коли треба "вибачте" сказати. Але ніякої допомоги не давав, випивав. Через то і розійшлися.

Останні роки Сергій жив з батьком та мачухою. З останньою постійно конфліктував.

— У хаті було два виходи, то ми пропонували віддати йому одну кімнатку і помиритися. Але Лася була проти. Казала, що любим способом Сергія позбудеться, — говорить Левко.

Про загибель Сергія Тарчука його мачуха повідомила зранку сусіда-депутата. Той подзвонив голові села.

— Я в них був о шостій ранку, — пригадує голова. — Сергій лежав біля кута хати. Поряд було перевернуте відро, кусок труби з ринви відвалений, а на дереві — кров. Підстроєно так, ніби зашпортався і вдарився головою. Ще й капець роздертий, ніби перечепився. Але я зразу поняв: щось не так.

За день міліціонери знайшли нападників. Вони видали замовницю.

— Його били троє. Один місцевий і двоє його друзів, які приїхали на заробітки, — говорить Володимир Левко. — Казали, що Лася вимагала вбити Сергія і пустити за водою. Але взялися тільки побити. Зійшлися на 2 тисячах. Півтисячі отримали авансом. Ще 500 одразу після виконання. Аванс розділили, вийшло по 150 гривень на чоловіка, 50 разом пропили. Це при тому, що кожен у день чесною працею має 100 гривень.

Голова підозрює, що мачуха сама добивала пасинка.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Тарчука вбили на замовлення мачухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути