пʼятниця, 03 червня 2016 00:20

Російський олігарх Костянтин Григоришин отримає український паспорт

Російський олігарх 50-річний Костянтин Григоришин отримає український паспорт. Він зобов'язався відмовитися від громадянства РФ та ­Кіпру. Про це повідомили 30 травня на сайті Державної міграційної ­служби.

"До нас звернувся Костянтин Григоришин. Висловив бажання набути громадянство України у спрощеному порядку за територіальним походженням. Це право людини й у законі немає заперечень щодо цього. Кримінальне провадження не може бути підставою для відмови", — пояснюють у міграційній службі.

— Переслідування Григоришина в Росії має винятково економічний, а не політичний характер. Не потрібно ліпити з нього дисидента. Сотні добровольців-іноземців проливають кров за Україну, однак не можуть отримати наш паспорт. А тут олігарх, який має бізнес з окупантами в Луганську і Криму, може стати громадянином України. Таким чином він хоче потрапити в нашу політику. Та їй вистачає Новинського (народний депутат від "Опозиційного блоку". Отримав українське громадянство указом Віктора Януковича від 29 травня 2012 року. — ГПУ), — каже 36-річний Андрій Левус, народний депутат від "Народного фронту". — Закликаю не лише відмовити Григоришину в наданні громадянства, а й запровадити проти нього санкції й розслідувати злочини російського олігарха.

Костянтин Григоришин народився в Запоріжжі. Більшу частину життя мешкав у Москві. Підприємницьку діяльність розпочав у середині 1990-х. Є президентом групи "Енергетичний стандарт" і власником Укррічфлоту. До нього належать Дніпропетровський, Запорізький, Миколаївський, Херсонський і Чернігівський річкові порти. 2013-го посів восьме місце в рейтингу найбагатших людей України, за версією журналу "Фокус". Тоді статки Григоришина оцінювали в $1,8 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Російський олігарх Костянтин Григоришин отримає український паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути