середа, 14 березня 2012 00:45

Романа Бортового побили, бо вимагав зарплати

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Роман Бортовий із міста Умань на Черкащині показує свою трудову книжку. Він працював у охоронній фірмі ”Легіон Безпеки” чотири місяці, однак записали лише 10 днів
Роман Бортовий із міста Умань на Черкащині показує свою трудову книжку. Він працював у охоронній фірмі ”Легіон Безпеки” чотири місяці, однак записали лише 10 днів

Майже 100 тис. грн заборгувала охоронна фірма "Легіон Безпеки" працівникам із міста Умань Черкаської області.

— Через ці борги сім'ю втратив, — розказує 30-річний Андрій Гевель. — Працював із квітня 2011 року, був начальником зміни, получав 1800 гривень. До червня платили, потім почалися обіцянки. У нас із жінкою син, а у мене навіть на цукерки не було. Через гроші сварилися, жінка казала покинути все, а я не міг, чекав розрахунку. Дружина тягла все сама, потім кинула мене. Зараз мені винні 5300 гривень. Навіть провідати сина не можу, бо гостинця нема за що купить.

Головний офіс "Легіону Безпеки" — в Черкасах. В Умані філію відкрили торік. На роботу наймали молодих чоловіків і жінок, ті працювали вахтовим методом. За добу отримували від 100 до 130 грн.

— Ми місяць стояли на об'єкті енергомереж, нас ніхто не зміняв і грошей не платили, — говорить охоронець Роман Бортовий, 31 рік. — Мені, як усім, не було за що жити. Я подзвонив, вимагав зарплати. То на другий день приїхали до мене пару чоловік із Черкас. Були випивші, били мене, як тільки могли. Два тижні з побоями у лікарні пролежав. Вже туди мені привезли розрахунок і трудову.

— Відношення до нас скотське, начальству наплєвать, — додає 26-річний Олександр Семенюк. Він із дружиною виховує 2-річного сина. — На вахті відстоювали по 18 годин на добу. За остальні 6 годин мали встигнути виспатися, привести себе в порядок. Соромно сказати, але жив на дитячі гроші.

Зранку 4 березня 20 робітників "Легіону Безпеки" збираються біля офісу по вул. Жовтневої революції, 22 в Умані. Чекають на керівництво з Черкас. Ті планують закрити представництво, але робітників не попередили.

О 13.00 до представництва приїжджає директор фірми 33-річний Сергій Шпоть із заступниками. Заходять досередини. Робітники вриваються слідом, вимагають віддати гроші та трудові книжки. Керівництво викликає міліцію. Кажуть: до офісу ввірвалися невідомі. Доки з приміщення знімають вивіску, міліціонери опитують робітників.

— У нас із жінкою син майже сліпий, — говорить 34-річний Андрій Петренко. — На лікування гроші треба. Жінка стоїть у центрі зайнятості, втрьох виживали на її виплати. Я прийшов сюди, бо 100 гривень обіцяли. 2500 гривень заробив, а не віддають. Їздив у Черкаси, жінка плакала. Не віддали ні грошей, ні трудової.

Сергій Шпоть обіцяє повернути кошти найближчим часом.

— Наш основний замовник, підприємство "Черкасиобленерго", три місяці не розраховується, — пояснює. — Ми скаржилися на них у СБУ, губернатору, в податкову. Нам винні 700 тисяч. Тільки їх отримаємо — одразу видамо зарплату.

Зараз ви читаєте новину «Романа Бортового побили, бо вимагав зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути