вівторок, 05 березня 2013 05:00

Родині Кобевників перегородили під'їзд до двору

Автор: Фото: Олександр ГАНДЗІЙ
  Вінничанка Наталія Кобевник іде стежкою до своєї хати провулком Глінки. До двору немає жодного під’їзду
Вінничанка Наталія Кобевник іде стежкою до своєї хати провулком Глінки. До двору немає жодного під’їзду

Родина вінничан Кобевників півроку не може заїхати до свого подвір'я. Сусід 83-річний Іван Єрохін приватизував частину пров. Глінки перед їхніми ворітьми, залишив стежку для проходу.

— Ми весь час жили з Іваном Павловичем нормально, — 41-річна Наталія Кобевник зустрічає у провулку. Проводить до хати доріжкою, обабіч якої валяється каміння й спиляне гілля. — З батьками завжди по 100 грам пили. Цим провулком я завжди бігала в магазин по морозиво. А 2006 року, коли всі почали приватизовувати свої ділянки, він відгородив собі провулок, поставив забор. Я зняла його, і відтоді почалася війна. Єрохін підробив у погодженні мій підпис, приватизував провулок. Тепер тягне на нього всяке сміття з городу, гілляки з дерев, доски, каміння. Весь свій сарай розібрав і сюди переніс. Потім хотів перед нашими воротами собі гараж будувати. Скільки ми не скаржилися — ніхто не реагував. Коли вже браму поставив, ми її звалили. Оце недавно, у грудні, снігу по коліна, а він почав стовпчики забивати.

Кобевники намагались оскаржити виділення ділянки в суді.

— Він уже 10 судів мав. Усі доводили, що це спільний проїзд, а він тягне своє. Знайшов другу організацію, заплатив гроші, йому зробили документи. День і ніч ходив у міську раду, писав скарги. Так усім надоїв, що йому погодилися продати ту землю. Зараз має всі документи.

Помиритися із сусідом Кобевники не можуть.

— Не знаю, для чого воно йому, — зітхає Наталія Михайлівна. — Він же не зупиняється. Пише й пише, наче ми ходимо його бити, життя не даємо. Хто в нас уже тільки не був. І якась депортація, і ДАІ.

Іван Єрохін переконаний, що чинить правильно. За земельну ділянку заплатив 5697 грн.

— Цим проїздом я користувався з 1960 року, — показує документи. — А їм виділили ділянку без під'їзду. Вони пропонували: віддайте нам проїзд, а ми дамо землі з іншого боку. Я чекав-чекав, а вони мовчать. Що я мав робити? Коли у цьому проїзді ше не було комунікацій, то мені було до лампочки, їздять тут машини чи ні. А зараз я проклав тут воду, газ, каналізацію. Труби товщиною 3 міліметри на глибині 40 сантиметрів. Якщо будуть грузовики заїжджати, все подавлять. Того я й відгорожуюся.

Зараз ви читаєте новину «Родині Кобевників перегородили під'їзд до двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути