пʼятниця, 20 травня 2016 07:25

Прокурора затримали за розкрадання цукру на 300 мільйонів гривень

Заступника керівника прокуратури Київської області Олександра Колесника, 33 роки, затримали детективи Національного антикорупційного бюро 18 травня. Звинувачують у розкраданні 30 тис. т цукру з державної компанії "Аграрний фонд". Вартість продукту — 300 млн грн.

— Прокурор затриманий за підозрою в зловживанні службовим становищем. Цукор зберігався на складах бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області. З червня по грудень 2015 року в результаті незаконних рішень і дій підозрюваного, цукор вивели з державної власності й передали приватній структурі, — говорить 36-річний Артем Ситник, голова Національного антикорупційного бюро України.

Колесник працює в органах прокуратури з червня 2006-го. 2014 року перевівся до Генпрокуратури з Луганська. Торік 21 серпня його призначили заступником прокурора Київської області замість Олександра Корнійця. Того теж підозрюють у корупції.

— Горбатого могила виправить. Немає сумнівів, що це крісло — для рекету. Недавно Колесник прославився участю в скандалі, пов'язаному з експортом горіхів, — каже Давид Сакварелідзе, колишній заступник генерального прокурора.

У кабінеті затриманого провели обшук. Вилучили документи.

Зараз ви читаєте новину «Прокурора затримали за розкрадання цукру на 300 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути