пʼятниця, 29 липня 2016 07:30

За маршрутом ходи підірвали дві гранати

Шість годин простояли прочани Почаївської лаври в селі Дмитрівка Києво-Святошинського району. 26 липня йшли до столиці. Поліцейські зупинили їх за 20 км до міста на узбіччі траси. Біля зупинки в селищі Капітанівка знайшли вибухівку. Підірвали її на місці. Згодом виявили ще одну. Пізніше — ще два муляжі. Знешкодили всі.

Міністр внутрішніх справ 52-річний Арсен Аваков умовив прочан поїхати автобусами задля безпеки. Ті погодилися. Так само заїхали до столиці віряни зі Святогірської лаври на Донеччині. Від села Велика Олександрівка Бориспільського району їх супроводжували поліцейські.

— Безпека громадян вища за релігійні ритуали, — каже Арсен Аваков. — Виявлені муляжі й бойові закладки з гранатами не залишили сумнівів у реальності погроз і провокацій. Тому довелося ввести особливий режим у місті через молебень. Домовилися про це з владикою Онуфрієм, головою Московського патріархату.

На обидві колони біля адміністративної межі столиці чекали зо два десятки членів націоналістичних організацій. Не хотіли пускати їх до міста.

— Схвалюємо рішення Арсена Авакова. Московський патріархат не має права ходити до столиці бравим кроком, — каже лідер протесту Микола Коханівський, 44 роки.

685 кілометрів подолали учасники хресної ходи Української церкви Московського патріархату. Йшли зі Святогірської лаври, що в однойменному місті на Донеччині, до столиці. Віряни з Почаївської лаври Тернопільської області — 370 км. Участь у ході взяли близько 100 тис. прочан з усієї України, повідомляють в УПЦ МП.

Зараз ви читаєте новину «За маршрутом ходи підірвали дві гранати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути