вівторок, 05 січня 2016 07:50

Підлеглу Саакашвілі затримали на хабарі

Автор: ФОТО З САЙТА www.dumskaya.net
  Виконувач обов’язків керівника департаменту розвитку й ­жит­­­­лово-комунального господарства Одеської облдержадміністрації Тетяна Марченко з колегами відзначала Новий рік, коли в її кабінет зайшли працівники СБУ. У подарунковому пакеті чиновниці знайшли 1,45 мільйона гривень хабара
Виконувач обов’язків керівника департаменту розвитку й ­жит­­­­лово-комунального господарства Одеської облдержадміністрації Тетяна Марченко з колегами відзначала Новий рік, коли в її кабінет зайшли працівники СБУ. У подарунковому пакеті чиновниці знайшли 1,45 мільйона гривень хабара

30 грудня на хабарі в 1,45 млн грн затримали Тетяну Марченко, виконувача обов'язків керівника департаменту розвитку й житлово-комунального господарства Одеської облдержадміністрації. Гроші взяла у приватної будівельної компанії — за освоєння бюджетних коштів.

"Чиновниця організувала систематичний механізм вимагання коштів із підприємців за "оперативне" підписання актів виконаних робіт і перерахунок бюджетних грошей за послуги з будівництва й реконструкції об'єктів обласної комунальної власності. Її затримали в службовому кабінеті під час отримання хабара", — повідомляє прес-служба СБУ.

Спецоперація тривала п'ять днів, за словами помічника генерального прокурора Влади­слава Куценка.

— Марченко не пройшла конкурс, який ми оголосили на цю посаду. Ми запланували провести повторний відбір одразу після Нового року. На жаль, більшість колишніх співробітників перевиховати неможливо й треба спростити процедуру їхнього звільнення. Спасибі СБУ та військовій прокуратурі за чудово проведену операцію, — прокоментував затримання підлеглої голова обласної держадміністрації 48-річний Міхеіл Саака­швілі.

— Губернатор Саакашвілі піариться й вибудовує власні схеми заробітку. Одразу було зрозуміло: в його ­команді — не ангели, які робитимуть тільки добрі справи й масштабно боротимуться з корупцією. В його оточенні лишилися й одіозні представники Партії регіонів, які мають свої корупційні схеми. Затримання Марченко — тому підтвердження, — говорить політолог Андрій Миселюк.

— Тетяна Марченко була причетна до корупційних скандалів і раніше. Саакашвілі не міг цього не знати. Отже, починає руйнуватися міф про нього як борця з корупцією. Займаючись загальнодержавними питаннями, Міхеіл Саакашвілі втратив контроль над очолюваним регіоном, — каже політолог Олексій Якуба.

Працювати в обл­­­­­держ­­адміністрацію Тетяна Марченко прийшла 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Підлеглу Саакашвілі затримали на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути