вівторок, 04 червня 2013 06:30

Перед загибеллю Діана Сідельник прочитала зізнання в коханні

4 червня до Львова привезли тіло 10-річної Діани Сідельник. 30 травня вона загинула в санаторії "Юність" у кримському селищі Симеїз.

— Тато Діанки працював у Чехії. Коли йому розказали, одразу повернувся. Із дружиною Галею поїхали до Криму. Ту путівку Діанка на конкурсі виграла, але Сідельники заплатили за неї ще більше тисячі гривень, — розповідає 65-річна Ярослава, сусідка Сідельників.

Того вечора Діана із трьома друзями вийшли на балкон третього поверху корпусу. На асфальті побачили напис: "Віка, я тебя люблю!". Зігнулися над перилами, щоб його роздивитися, і балкон обвалився. 10-річні Любомир та Вероніка схопилися за перила й повисли в повітрі. Дві Діани, 10- та 11-річні, упали додолу. Старша скалічилась, молодша загинула.

Діана Сідельник закінчила 5-А клас львівської школи №77. Її однокласники проходять шкільну практику. У класі на другому поверсі за партами сидять 12 школярів, на дошці висять 20 грамот.

— У позашкільний час Діана ходила в художню школу, її малюнок виграв на конкурсі, — говорить директор школи №77 Ольга Прокопишин. — Призом була путівка в "Юність". Батьки лише оплатили дорогу. Уперше відпустили доньку саму.

— Діанка була дуже чемною дівчинкою, — ледь стримує сльози класний керівник 6-А Романна Тиховецька, 49 років. — Не стрибала, не скакала, а прийшла і вчилася. Вчилася дуже добре, до церкви ходила. Мама такі плани на неї складала. Діанка гарно малювала, займалася англійською і танцями. Із нашої школи тільки вона поїхала на море. Мама Діани прийшла за три дні до шкільного дзвінка, написала заяву на звільнення дитини від уроків у зв'язку з тим, що та отримала путівку. Чому було не відпустити? За кілька днів мама дзвонила, казала, шо Діанка дуже задоволена. Вони живуть у новому корпусі, їх по екскурсіях возять, гарно годують. За 10 днів до санаторію приїхала якась нова група, і їх відселили у старий корпус.

Діану планують поховати у селі Лапаївка Пустомитівського району Львівщини. Міліціонери встановлюють винуватців трагедії. Арештували заступника головного лікаря з економічних питань та інженера з техніки безпеки санаторію "Юність".

Зараз ви читаєте новину «Перед загибеллю Діана Сідельник прочитала зізнання в коханні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути