вівторок, 25 жовтня 2016 07:05

Пенсію видали сувенірними купюрами

— Я чотири місяці не отримував пенсію. Назбиралася солідна сума — 4 тисячі гривень. Забрав у касі банку, не рахував. Поклав у внутрішню кишеню. Пішов купити хліба. Витягую сотку, а продавчиня каже: "Шо ви мені фальшиві гроші даєте?" — розповідає 72-річний Петро Васильович із міста Сокаль на Львівщині. Стверджує, йому видали пенсію сувенірними купюрами.

Чоловік одразу звернувся в поліцію.

— На відео з камер спостереження видно, як в банку до дідуся підходить жінка й говорить із ним про щось. Потім виходить і чекає його на вулиці, — каже слідчий Сокальського відділу поліції Роман Куляш, 33 роки. — Припускаємо, та жінка володіє гіпнозом. Останнім часом поширені випадки, коли на вулиці до людей пристають незнайомці. Питають про особисте, вловлюють слабинку. Ті віддають їм гроші, прикраси, потім нічого не пам'ятають.

У банку запевняють, пенсію видали справжніми купюрами.

— Видати фальшивки банк не міг. Усі гроші проходять крізь спеціальний апарат, що одразу відкидає браковані чи підроблені купюри, — говорить керівник філії банку 55-річна Світлана Ксьонжик.

Зараз ви читаєте новину «Пенсію видали сувенірними купюрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути