вівторок, 22 січня 2013 00:15

Олена Підпало зарізала сина й доньку

— Не знаю ничего. Просто проснулась ночью, и мне захотелось их убить, — пояснює міліціонерам 34-річна Олена Підпало з кримського міста Керч. У ніч проти 16 січня вона зарізала сина 2-річного Володимира, доньку 7-річну Світлану і матір 61-річну Тетяну Іванівну.

По обіді 18 січня на центральному цвинтарі Керчі загиблих ховають. Дітей — першими, у дитячому секторі. За півгодини в іншому кінці кладовища прощаються з Тетяною Іванівною. У процесії кількадесят людей, лише родичі загиблих. Кажуть, не розуміють, що сталося з Оленою. Її на похороні немає — вона дає свідчення слідчим.

Родина Підпал мешкала у двокімнатці на шостому поверсі "панельки" на вул. Ульянових, 33. Тетяна Іванівна отримала її ще за часів Радянського Союзу, коли працювала на місцевому кораблебудівному заводі "Залив". Із чоловіком виховали трьох дітей. Найстарший син живе з родиною у Росії, середня донька — в Ізраїлі. Найменша Олена лишилася з батьками.

— Где-то лет в 18 вышла Лена замуж, спустя два года розвелась, — розказує Галина, сусідка Підпала. Прізвища не називає. — Ее дети родились не в браке. Таня рассказывала, что Света и Вова от одного мужчины-инвалида, Лена его не хочет.

Тетяна Іванівна жила на пенсію, Олена підробляла медсестрою в онкологічному диспансері, додатково отримувала допомогу як матір-одиначка.

— Лена работает сутки через трое, — говорять сусіди. — Несколько лет назад пыталась еще массажисткой устроиться, но что-то не срослось. Она работает чуть больше года. До этого в декрете сидела то со Светочкой, а то с Вовой.

Сусіди називають матір і дочку замкнутими. Не пили, не курили, весь час проводили з дітьми.

— Лена всегда какая-то угрюмая, необщительная, — зітхає Галина. — Ее во дворе все жалели. Молодая женщина, двое деток, и одна. А вот Татьяна — человек хороший. Мы пересекались, заходили в гости по-соседски. В квартире у них очень скромно, чисто. Татьяна не допускала, чтобы даже обувь с вечера грязная осталась. Всегда было наварено, обязательно первое, второе, третье. Говорила: "Раз в день нужно жидкое есть". Лучшие кусочки мяса или котлет детям давали.

15 січня Світлані виповнилося 7 років. Мати накупила їй солодощів, занесла до дитячого садочка.

— Вечером Лена пришла за дочкой, — розказує сусідка Марія Степанівна. Її онука ходила до дитсадка із Світланою. — Воспитательница спросила ее, будет ли покупать диск с видео Нового года. Лена отказалась.

Увечері Підпали продовжили святкувати вдома і лягли спати. Олена прокинулася о 3.00. Спочатку заколола матір, потім перерізала шиї дітям.

— Спершу хотіла прибрати сліди крові в квартирі, — каже начальник кримської міліції Михайло Сліпаньов. — Уранці зателефонувала дядькові, про все розказала. Той викликав міліцію.

Олена Підпало намагалась зарізати й себе, однак лікарі її врятували. Щодо неї порушили кримінальну справу.

— Місяць будемо спостерігати за нею, щоб визначити, хвора чи ні, — розповідає Віктор Темник, головний психолог Криму. — У психіатрів є кілька версій. Перша: жінка давно страждала на шизофренію, яка себе не проявляла. Друга: мотивом убивства стали родинні негаразди й фінансові труднощі. Не виключаємо і причетність професії жінки. Вона ж працювала в онкологічному відділенні, постійно дивилася на людські муки і біль.

Зараз ви читаєте новину «Олена Підпало зарізала сина й доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути