вівторок, 13 грудня 2011 06:15

Олександр Лозовий помер після операції Слюсарчука

8 серпня 2008-го Андрій Слюсарчук видаляв пухлину мозку 49-річному Олександрові Лозовому з райцентру Славута Хмельницької області. Пацієнт помер.

— У Саші всі врачі були знакомі, — каже 50-річна Тамара Лозова, колишня дружина Олександра. Вони розлучились 1998-го, мають сина 30-річного Олександра. — Він же водієм робив у бактеріологічній лабораторії. З початку року знав про ту пухлину. Йому радили оперувати її в області чи Києві. Не хотів, чекав того Слюсарчука.

Оперували Лозового у Славуті.

— Він настояв, щоб оперував саме Слюсарчук, — згадує 47-річна Світлана Кузмінчук, заступник головного лікаря. — Має право.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді "Доктор Пі" Слюсарчук плакав, кричав про пухлину та Азербайджан

Андрій Слюсарчук проводив операцію, помічницею була головний гінеколог області Лариса Притуляк. Асистували головний реаніматор району Іван Бондар і завідувач районного травматологічного відділення Андрій Ігнатишин.

— Ніхто у Слюсарчука документів не перевіряв. Він же назвався професором нейрохірургії. Та й хіба ми мали підстави сумніватися. З ним був головний гінеколог області. Досі я не асистував при нейрохірургічних операціях, тому не знав, правильно він робить чи ні, — каже Андрій Ігнатишин, 42 роки.

Операція тривала 5 год. Хірург поводився впевнено, коментував кожну свою дію.

— Це я порадив його Саші, — зітхає завідувач реанімаційного відділення Славутського району Іван Бондар, 64 роки. — Перед тим він приїжджав до нас, представлявся головним нейрохірургом України, професором.

З операційної хворого повезли до реанімації.

— Дощ іде, а вони Сашу по вулиці везуть, голова тріпається у різні боки, — говорить 69-річна Майя Улашук, мати Лозового. — Слюсарчук вискакує до нас, руками махає: "Я йому то зробив, я йому то удалив". Хоч за два місяці до операції Саша дав йому 7 тисяч доларів. Той обіцяв привезти мазь із Германії. Казав, якщо нею помастити мозок, то рак корні не буде пускати.

Увечері 10 серпня Лозовий упав у кому.

— Слюсарчук приїхав за дві години, оглянув, констатував крововилив, — каже Іван Бондар. — Вскрив рану, забрав згустки. Употребляв медичні терміни. У мене не виникло сумнівів. Хіба трохи імпульсивний. Я досі не можу понять — нащо воно йому було нада? Чого взявся за найскладнішу галузь — нейрохірургію? Перекваліфікуйся на кожвена (шкірний венеролог. — "ГПУ") і живи припєваючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професор Слюсарчук збирається до Канади

Уранці 13 серпня Лозовий помер від набряку головного мозку.

— Перед операцією мені телефонував начальник департаменту кадрів охорони здоров'я з міністерства, — каже 47-річна Лариса Притуляк, заступник головного лікаря Хмельницької обласної лікарні з акушерсько-гінекологічної роботи. — Сказав, що приїде професор Слюсарчук. Усе офіційно. На той час він працював в академії післядипломної освіти. А в Славуту я приїхала до важкої вагітної. Мені було цікаво асистувати. Можу допомагати і проктологу, і невропатологу.

— Та це шарлатан, — переконаний завідувач реанімаційного відділення Хмельницької обласної лікарні Микола Бесараба, 65 років. — Я із самого початку це казав. Приходить до нас у відділення і заявляє: "Я головний нейрохірург України". А я ж знаю головного нейрохірурга і колеги теж. До медперсоналу ставився зверхньо. Був іще один випадок. Хвора впала у кому. Родичі запросили Слюсарчука помогти. Він назначив таке лікування, що ні в тин ні в ворота. Якби ми їй давали ті лікарства, вона точно вмерла б. А так не давали, то вижила. І ще я помітив одну особливість. Коли він щось каже, то пильно дивиться в очі. І людина завжди погоджується.

 

Загіпнотизував касирку

— Гіпнозом він володів іще в училищі. Якось Андрій пішов получать стипендію, а в касирки настроєнія не було. Він їй нагрубив. Вона сказала, що в неї перерив, і закрила віконце. Слюсарчук махнув на неї рукою, щось шепнув, і вона зі стіклянними очима віддала всі гроші з каси. Рядом стояли одногрупники, почали істерично сміятися. Андрій зняв із неї гіпноз і каже: "Мені всі не нада, тільки віддайте мою стипендію", — розповідає вінничанин Руслан, 35 років. Він навчався в Козятинському залізничному училищі зі Слюсарчуком.

1994-го той приїздив туди проводити сеанс масового гіпнозу.

— Я була на ньому. Що Андрій казав, те люди й робили. І на коліна падали, і цибулю їли замість яблук. Розповідали, як він колись за 5 копійок купив у бабушки кульок пиріжків, а вона йому ще й здачу дала, — згадує колишня працівниця училища Лариса Кривошея, 46 років.

 

Зараз ви читаєте новину «Олександр Лозовий помер після операції Слюсарчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути