пʼятниця, 23 серпня 2013 00:00

Одинадцятикласниця повісилася через нареченого

Автор: Фото з архіву родини Яценко
  Анжелі Яценко із селища Бабанка Уманського району на Черкащині батьки забороняли зустрічатися із 32-річним Миколою Морозом із сусіднього села Аполянка
Анжелі Яценко із селища Бабанка Уманського району на Черкащині батьки забороняли зустрічатися із 32-річним Миколою Морозом із сусіднього села Аполянка

— Ми не раз казали, щоб не зустрічалася з Кольою, до добра то не доведе. А вона плакала, що жити без нього не може, — зітхає 49-річний Валерій Яценко із селища Бабанка Уманського району Черкащини. 17 серпня повісилася його донька 17-річна Анжела.

Валерій із дружиною Інною живуть на околиці Бабанки, продають на базарі городину. Окрім доньки, мають 19-річного сина Яна, студента Уманського педагогічного університету. Торік Анжела почала зустрічатися з 32-річним Миколою Морозом.

— І одразу змінилася, стала скритною. Мені нічого не розказувала, хоча я завжди був м'який до неї, — чухає неголене обличчя чоловік. Від сліз у нього трясуться руки. — Ми хоч і бідні, але завжди все робимо для дітей. Анжела ходила шикарно одіта, мала дуже гарні риси обличчя та фігуру. А той Коля постоянно її чимось поїв, із ним вона почала курити. Я тільки сьогодні взнав, шо він знущався з неї. Анжела завагітніла від нього, але він так її побив, що в неї случився викидиш. Оці переживання довели її. Місяць назад дочка посварилася з Кольою, почала дружити із 18-річним Богданом із нашого села, шукала в нього захисту від цього Колі. А того вечора була вся не в собі, дуже плакала. Ми намагалися її успокоїти, казали, що все пройде. Вона вибігла з хати. Ми дотемна її шукали. Зранку знайшли в посадці.

Анжелу Яценко поховали.

— Із похоронами поміг Богдан, з яким Анжела почала дружити. А Коля навіть теплого слова не сказав, — говорить Валерій Яценко.

1 вересня Анжела мала йти до 11-го класу.

— Вона була дуже доброю і спокійною дівчиною. Завжди мала гарний настрій, навчалася непогано. Мала гарні стосунки з однокласниками. Жодних проблем із психікою в Анжели не було, — каже 50-річна Надія Подорожна, виконувач обов'язків соціального педагога Бабанської сільської школі.

— Казали, Коля бив Анжелу на дискотеці. Тоді всі в шоці були, — розповідає подруга Анжели 18-річна білявка Яна.

Микола Мороз живе з батьком у сусідньому селі Аполянка.

— Зараз сина нема, пішов на біржу взнавати за роботу, — з хати виходить господар 71-річний Микола Германович. — Да, він зустрічався з тою дєвочкою. Жалко її. Але Коля не міг її бити чи здіватись. Він не такий, він — добрий.

— Ту історію з бабанською дєвочкою ми всі знаємо, — вулицею Аполянки йде чоловік, на вигляд років 20. — Їх бачили з Кольою, вони пиво пили. Але Коля не наркоман. Він кожного вечора на турнік ходив, спортом занімався.

4749 українців наклали на себе руки впродовж шести місяців 2013 року, за даними Державної служби статистики. Щодоби самогубство скоюють у середньому 26 людей.

Зараз ви читаєте новину «Одинадцятикласниця повісилася через нареченого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути