четвер, 29 березня 2012 00:45

"Обертаюся — на голові кульок, руки заламали"

Автор: фото: Володимир Хом’як
  Киянин Ростислав Шапошніков лікується у лікарні швидкої медичної допомоги. Він створив інтернет-газету ”Дорожній контроль”. Її активісти постійно критикують працівників Державтоінспекції, вимагають дотримуватися законів, усі їхні порушення фіксують на приховані відеокамери і викладають в інтернеті
Киянин Ростислав Шапошніков лікується у лікарні швидкої медичної допомоги. Він створив інтернет-газету ”Дорожній контроль”. Її активісти постійно критикують працівників Державтоінспекції, вимагають дотримуватися законів, усі їхні порушення фіксують на приховані відеокамери і викладають в інтернеті

Удень 24 березня в Києві викрали і побили 26-річного Ростислава Шапошнікова, керівника проекту "Дорожній контроль".

— Як зараз усе пам'ятаю, — каже російською Ростислав. Він лежить у лікарні швидкої медичної допомоги. — Вийшов зранку до машини, мав їхати до друга її ремонтувати. Мене гукнули. Тільки обертаюся — на голові кульок, руки заламали. Кинули в чорний джип на заднє сидіння, з обох сторін сіли якісь головорізи. Через маленьку дірку в кульку бачив, що попереду сидять ще двоє. Машина одразу рушила, дверки закрили на ходу. Той, що сидів ліворуч, докладав комусь по телефону, що справу зробили. А до мене: "Долги нужно отдавать вовремя". Але я нікому нічого не винен. Почали бити в праву сторону обличчя. Сказали, що долю мого життя вирішує управління. Яке — я так і не зрозумів. Вивезли за місто, кинули на дорогу обличчям у землю, били ногами.

Бійку помітили двоє велосипедистів. Вони викликали "швидку". У Ростислава діагностували струс мозку та гематоми.

— Якби не ті велосипедисти, то мене б ще більше побили. Вони їх побачили здалеку і сказали: навіть не думай звертатися в міліцію, бо вб'єм.

Ростислав лежить в одномісній палаті на восьмому поверсі. Перед вікном стоїть увімкнений ноутбук. Біля ліжка тумбочка із медикаментами. Під рукою тримає мобільний телефон. Права сторона обличчя сильно опухла, праве око не відкривається.

— Поки що слідчі порушили справу через крадіжку двох телефонів і камери. Їх же забрали, щоб я ні до кого зразу не подзвонив. Думаю, скоро справу перекваліфікують у навмисне викрадення та нанесення важких тілесних ушкоджень. Я впевнений, що тих головорізів найняли даїшники, яким я перейшов дорогу.

Ростислав із вітчимом і матір'ю живе на вул. Оноре де Бальзака в мікрорайоні Троєщина. Проект "Дорожній контроль" заснував 2008 року. Його активісти перевіряють роботу даїшників, провокують їх, вимагають дотримуватися законів. Усі дії знімають на відеокамери, ролики викладають на сайт і скаржаться до суду. Після їхніх акцій інспекторів звільняють, порушують кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «"Обертаюся — на голові кульок, руки заламали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути