пʼятниця, 25 листопада 2011 06:00

Няні дитсадків хворіли на туберкульоз

У вчительки фізкультури дитсадка №19 міста Алчевськ Луганської області 19-річної Юлії виявили відкриту форму туберкульозу.

— У місті всі в шоці, — каже місцева 24-річна Марія Лащенова. — Я своїх дітей туди не водила. Але знаю батьків, які водять.

Улітку Юлія закінчила Стахановський педагогічний коледж, у вересні влаштувалася в садочок.

— Це молода дівчина з хорошої сім'ї, — розповідає 56-річний Сергій Курочка, головний лікар Алчевського протитуберкульозного диспансеру. — Перед прийняттям на роботу пройшла медогляд, усе було добре. У вересні й листопаді двічі лежала в лікарні, мала алергію. Очевидно, цей алергійний фон спровокував злоякісне та швидке захворювання на туберкульоз.

Зараз Юлія проходить півторамісячний курс лікування в протитуберкульозному диспансері. Медики обстежили 120 малюків, які ходили до садочка останні тижні.

— 24 листопада минуло 72 години, коли завершилася реакція Манту. Результати добрі, ніхто не захворів. Спостерігати за дітьми будемо впродовж року. Садочок поки що переводимо в санаторний режим, — додає Сергій Григорович.

Після випадку в місті перевірили всіх вихователів. 22 листопада звільнили няню з ясел-садка №77. Кажуть, у неї теж знайшли відкриту форму туберкульозу.

— Звати Віка, їй 25 чи 27 років. Мала довідку, що може працювати. Але в неї  в легенях була рідина, їй зробили операцію, лікувалася ще у санаторії. Звільнилася сама, — говорить тамтешня медсестра.

Минулого тижня стало відомо, що вихователька старшої групи садочка №21 "Золота рибка" міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області також мала відкриту форму цієї недуги. Два місяці керівництво закладу приховувало інформацію від батьків. Дітей обстежили, хвороби не виявили.

Зараз ви читаєте новину «Няні дитсадків хворіли на туберкульоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути