вівторок, 05 березня 2013 00:00

Миколу Дегтяра з дружиною викопали з могили

15 лютого в місті Городня Чернігівської області перепоховали 38-річного Миколу Дегтяра з дружиною 28-річною Тетяною Чухистою. Тіла перевезли з кладовища Червінщина на цвинтар Піски. Досі їх поховали помилково.

Микола з Тетяною перебивалися разовими підробітками, збирали гриби і ягоди. Жили у будинку чоловіка. 3 лютого згоріли у хаті. Експертиза встановила, що жінку спочатку вбили, а її чоловік задихнувся. Рятувальники не знали, кому повідомляти про загибель. Батьки і брат Миколи померли, родичів Тетяни теж ніхто не бачив.

— Про загибель Колі я дізналася 6 лютого, — розповідає 44-річна Надія Дегтяр, братова Миколи. — Сусідка Людмила Городнічева, яка працює в похоронному бюро, сказала: "Не переживай, я скажу, коли ховатимуть. Без реєстрації у Городні не похоронять". Я зібрала Колі й Тані одяг. А вранці 7 лютого у моргу кажуть, що тіла вже забрали робітники підприємця Гончарової й поховали на Червінщині. Я поїхала туди. Минуло кілька днів від поховання, а могили запали. Думала, що їх поховали без гробів і без одежі. Вже і спати не могла. Пішла до мера, прошу: "Дозвольте перепоховати на Пісках, там Миколин брат і всі мої родичі". Дозволив.

Тіла перепоховали працівники підприємця Петра Мокрія.

— Останні шість років "нічийні" трупи ховаємо тільки ми, у нас є договір із міською радою, — пояснює підприємець Петро Мокрій. — Ховаємо, реєструємо поховання, видаємо дозволи на надгробки.

Підприємець 59-річна Ганна Гончарова теж не вбачає своєї провини.

— Того дня мені подзвонили пожежники: "Є два трупи". Мої працівники поїхали на згарище, відвезли трупи до моргу, витратили бензин і час. Тому ховати мали ми. Я зібрала всі довідки і в міліції, і в прокуратурі, віднесла їх у міськраду. Міськрада має компенсувати 300 гривень за поховання людини. За три дні з родичів ніхто не озвався, тож я й поховала.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Дегтяра з дружиною викопали з могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути