пʼятниця, 16 листопада 2012 05:00

Мезим і фестал підробляли на складі

Автор: фото: Ольга Швед
  Псевдоліки реалізовували в аптеках країни за цінами, нижче ринкових. Підробляли препарати, що найбільш розрекламовані і не продають без рецепта
Псевдоліки реалізовували в аптеках країни за цінами, нижче ринкових. Підробляли препарати, що найбільш розрекламовані і не продають без рецепта

У колишньому аптечному складі у Львові підробляли ліки. Міліціонери вилучили 200 ящиків із несправжнім мезимом, фесталом, но-шпою, темпалгіном, фармацитроном, колдфлю, амізоном — загалом майже 40 найменувань.

— Фальсифікат виробляли на складі, де колись було підприємство, яке торгувало лікарськими засобами, — каже 38-річний Денис Гусашвілі з управління державної служби боротьби з економічною злочинністю. — Підробляли ліки, які найбільш розрекламовані, і для купівлі яких не треба рецепта. Псевдоліки пропонували аптекам за ціною, нижче ринкової. Підробку важко відрізнити від оригіналу, на упаковці була навіть голограма.

Міліціонери з'ясовують, скільки осіб причетні до підроблення ліків. Одного чоловіка арештували. Перевіряють аптеки та інші фармацевтичні підприємства області.

— Псевдоліки не завдавали значної шкоди. Але і користі не було, люди вживали їх впусту, — пояснює 44-річна Інна Демченко з Державної служби з лікарських засобів України.

— Лікарі добре знають, у яких аптеках продають фальшивки, — вважає фармацевт 35-річна Оксана Михайлівна, яка працює в державній аптеці. — Розрізняють по зовнішньому вигляду, і пацієнти жаліються. Але лікарі нікуди не скаржаться, бо мають прибуток від аптек. Фармацевти з великих аптечних мереж і державних закладів не скуповуються в неперевірених розповсюджувачів. Цим грішать невеликі аптечні кіоски, в яких можуть працювати люди без медичної освіти.

Зараз ви читаєте новину «Мезим і фестал підробляли на складі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути