Ексклюзиви
пʼятниця, 03 січня 2020 07:40

"Мама не витримала. В неї зупинилося серце"

Автор: facebook.com Ксенія Солонська
  Ксенія та Михайло Солоніські побралися 2015-го. Зустрічалися зі шкільних років
Ксенія та Михайло Солоніські побралися 2015-го. Зустрічалися зі шкільних років

— Моего мужа убили ни за что. Он был добрейшим человеком. На видео четко видно момент смертельного удара. Но полиция закрывает на все глаза, — 39-річна Ксенія Солонська з Павлограда Дніпропетровської області розповідає про чоловіка 40-річного Михайла.

17 грудня ексгумували його тіло. Михайла не стало 1 вересня. У поліції припускають природну смерть. Експерти виявили хронічну хворобу судин. Ксенія в це не вірить. Каже, її чоловіка вбили ударом у голову біля торгового центру "Куб". Знайшла відповідне відео.

— Весь день ми були разом. Будували плани, купували дітям подарунки. Потім поїхав у кафе святкувати підвищення начальника, — розповідає Ксенія. — Востаннє говорили з Мішею за пів години до його смерті. Був тверезий, у гарному настрої. Казав, ще кілька хвилин і йтимуть додому. Причин хвилюватися не було. Раптом дзвінок моїй мамі, що Міша помер. Я одразу поїхала на місце. Чоловік лежав у "швидкій". Пізніше з'ясувалося, що медиків і поліцію викликала жінка з будинку навпроти. Крізь відчинене вікно вона почула удари, визирнула. Побачила, як на землі нерухомо лежить чоловік.

Михайло Солонський працював командиром загону гірських рятувальників. Із Ксенією зустрічався зі шкільних років. Офіційно одружилися 2015-го. Мають 13-річну доньку та 8-річного сина.

— Чоловік перед кожним спуском під землю проходив медобстеження. Все було в нормі. У смерть від хвороби — не вірю, — додає Ксенія.

Вона почала власне розслідування, аби з'ясувати обставини смерті чоловіка.

— Знайшла свідків, які розповіли про події тієї ночі, — каже. — Чоловік із двома друзями відпочивав у кафе. Невідомі почали штовхати Мішу Зачіпали, аж поки чоловік не вийшов надвір. Там зустрів свого знайомого Сергія Руденка, з яким колись працював у шахті. Переговорив із ним кілька хвилин. Поряд стояли люди з місцевої банди "Цигани". Раптом один із них ударив Мішу в голову. Яка тому причина — не уявляю. Раніше жодних конфліктів із ними не мав.

— У поліції спочатку все хотіли повісити на Руденка. Тільки коли я знайшла відео, він став головним свідком, — розповідає Ксенія Солонська. — Похорон чоловіка перенесла, аби провести повторну експертизу. Та показала, що в Міші був зламаний шийний хребець. При цьому написали, що це не є наслідком удару. Я обурилась, пішла до слідчого. Сказав, аби не вчила їх працювати.

— Коли я почала власне розслідування, за мною стали стежити. Довелося тікати. Переховуємося з дітьми. Мама цього не витримала. 27 листопада в неї зупинилося серце. Зараз наша єдина опора — друзі і знайомі. Дякувати, домоглася повторної — третьої — експертизи. Чекаю на результати.

Слідство у справі триває. Проте жодних подробиць повідомити не можемо, каже слідча Наталія Логвиненко.

Справу розслідують як умисне вбивство, говорить адвокат Ксенії Солонської Анатолій Пугач, 34 роки.

— Експерти посилаються на хронічну хворобу померлого. Але Михайло був керівником воєнізованої гірничорятувальної бригади і мав відмінне здоров'я, — продовжує Пугач. — Він організовував роботу підлеглих на глибині не менше 100 метрів. До всього, слідство не зважає на відеозапис. На ньому чітко видно удар, після якого чоловік упав і більше не підвівся.

Зараз ви читаєте новину «"Мама не витримала. В неї зупинилося серце"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути