вівторок, 27 грудня 2016 07:50

Лілія Писарєва на три дні покинула дітей у холодній хаті

Автор: ФОТО З САЙТА www.ntn.ua
  Лілія Писарєва зі Слов’янська на Донеччині сама виховує двох доньок. Народила їх від різних чоловіків
Лілія Писарєва зі Слов’янська на Донеччині сама виховує двох доньок. Народила їх від різних чоловіків

24-річна Лілія ПИСАРЄВА з міста Слов'янськ на ­Донеччині на три дні залишила без нагляду доньок 2-річну Ангеліну та Софію, 5 років. Сиділи в холодній хаті без води та їжі. Їхні крики почули сусіди. Викликали поліцію.

— Cлышу — дети орут. Дверь не была заперта на ключ. Захожу, а они сидят на кровати, кутаются в одеяло. Голодные, холодные, — розповідає сусідка 59-річна Людмила. — Під ковдрою була пляшка з холодною водою. Видно, Лілька лишила замість грілки, як ішла. З їжі — незрозуміла суміш у пластмасовому відерці з-під морозива. Лілі на дітей байдуже. Думає лише про кавалерів.

Лілія Писарєва народила дітей від різних чоловіків. Виховує їх сама.

— Алкоголем ніколи не зловживала. Але створити належних умов для дітей не могла. Навіть не мали окремого ліжка та іграшок. Погано харчувалися. Тому й потрапила до нас на облік. Лілі все треба підказувати — коли прати, прибирати, білити. До порад дослухається, все виконує, — каже Тетяна Калашнікова із міського центру соціальних служб. — Із рідних у жінки тільки молодший брат, він під опікою іншої сім'ї. Мама й вітчим померли. Сусіди, які ніби врятували дівчаток, зловживають алкоголем. Думаю, Ліля саме на них залишила дітей. А вони замість того, щоб наглядати, три дні пиячили.

Правоохоронці розшукали Лілію за 60 км — у Костянтинівці. Гостювала в подруги.

— Поїхала на день ­народження. Додому не мала за що повернутися. Чекала, доки знайома скине гроші на карточку. За дітей не переживала. Була впевнена, що сусідка за ними пригляне, — говорить Лілія.

Дітей забрали до Слов'янської районної лікарні. В них діагностували переохолодження.

У поліції кажуть, що на Лілію Писарєву вже двічі складали адміністративні протоколи за невиконання батьківських обов'язків. Тепер спеціальна комісія вирішить, чи залишати дітей із матір'ю.

Зараз ви читаєте новину «Лілія Писарєва на три дні покинула дітей у холодній хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути