четвер, 14 липня 2011 06:15

Ліфт із людьми впав із двадцятого поверху

Автор: фото з сайта www.tsn.ua
  Одеситка Світлана Левицька (на фото) із чотирма гостями їхала в ліфті, коли обірвався один із трьох тросів. Кабіна вдарилася об верх шахти і поповзла донизу
Одеситка Світлана Левицька (на фото) із чотирма гостями їхала в ліфті, коли обірвався один із трьох тросів. Кабіна вдарилася об верх шахти і поповзла донизу

11 липня о 21.45 одеситка Світлана Левицька спустилася на перший поверх зустріти чотирьох гостей із Москви. Живе на 11-му в новобудові на вул. Середньофонтанській, 19.

— К нам приехала семья — отец, мать, их сын 18-летний Миша и племянник Антон. Они три дня были в Одессе, жили в отеле. Это был последний вечер в городе. Мы с мужем пригласили посидеть у нас, — розповідає 55-річна Світлана Юріївна. — Зайшло нас п'ятеро у ліфт, я натиснула кнопку "11", поїхали. На нашому поверсі кабіна не зупинилася, поїхали вище. Електронне табло, як сказилося — почало показувати різні цифри. Здавалося, що їдемо вгору. Потім відчули удар об верхню стійку. Усі впали на підлогу. Дивимось на стелю — а вона опускається. То поїхала вниз решітка з освітленням. Хлопці виставили руки. Одному решіткою вдарило в око. У нього страшна гематома. Другий почав кричати від болю — він не зразу відчув, що забив коліно.

Після удару ліфт почав ковзати вниз. Ми спускалися недовго й зупинилися. Гукали на допомогу. Було дуже душно, боялись задихнутися, — продовжує Левицька.

— Я почула крики. Люди в ліфті на першому поверсі стукали по стінах, кричали, — розказує консьєрж Катерина Никифорівна. Вона була на зміні в день аварії. — Відключила струм, відкрила ліфт ключем і викликала "швидку". Прибігла Катерина — наш штатний ліфтер. Повиключала в паніці всі ліфти в будинку. Люди на другий день ходили пішки.

Рятувальники сказали, що пасажирам пощастило. Обірвався один із трьох тросів, хоч був ризик, що лопнуть усі. Потім спрацювали гальмівні колодки, тому ліфт ковзав, а не летів донизу.

Гості Левицьких після аварії поїхали в лікарню, зробили рентген. Потім — у готель. Зранку повернулися в Москву.

— На улицу повыходили люди со всех трех парадных, — каже Михайло, який живе у третьому під'їзді. — Подошел Валентин, заместитель руководителя нашего объединения жильцов. Все на него кричали, потому что управление давно обещает поменять лифты за наши деньги. Но так ничего и не делает. Я теперь по ступеньках хожу на 14 этаж. Соседка с маленьким ребенком боится в лифте ездить, но коляску же не будет тащить. Каждый раз нервничает.

— В 2008 году та же история случилась с парнем, который живет на верхних этажах, — каже Руслана Проскурякова з цього будинку. — Он тогда вывихнул ногу.

20-поверхівку зводила компанія "Південь-Буд". Мешканці заселилися сюди чотири роки тому. Перед початком будівництва підписували контракти. Забудовник мав поставити в будинку ліфти OTIS, але встановили машини фірми STL. Їх нібито роблять у Туреччині, збирають в Україні. Ліфти працювали з перебоями. Останнім часом по черзі вмикали один із чотирьох.

Ліфтову систему обслуговує компанія "Реал". Її головний інженер звинувачує в усьому консьєржку та пасажирів.

— Він сказав: "Женщина, чего вы так волнуетесь, ведь ничего ж не случилось", — додає Світлана Юріївна. — Ми нібито самі винні, бо ліфт був перевантажений. Це неправда. Разом ми важимо менше 420 кілограмів.

— Ліфти тут в аварійному стані з дня здачі будинку. Ламаються раз на місяць. Люди самі винуваті, бо треба було вимагати поставити нормальні, коли від забудовника приймали дім, — каже консьєржка першого парадного, не називається.

Ліфт, що зламався, досі вимкнутий. Решта працюють.

Зараз ви читаєте новину «Ліфт із людьми впав із двадцятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути