вівторок, 29 березня 2016 07:35

"Лежала поруч із мертвим холодним чоловіком"

— Стеля із глини та соломи впала вночі, коли Володимир із Валею спали. Скільки то було годин, не знають. Його привалило так, що помер одразу. А вона не могла вилізти з-під завалів. Лежала поруч із мертвим холодним чоловіком. Гукала цілу ніч. Сусід Володя Павловський того ранку прийшов, а їх ніде немає. Якось відчинив двері й відкопав Валентину з-під завалу, — розповідає 53-річна Алла Маєвська, голова Галузинецької сільради Деражнянського району на Хмельниччині. 54-річного Володимира Прімачука разом із цивільною дружиною Валентиною Посніковою, 42 роки, привалила стеля у власному будинку.

— Шкода, що помер такою наглою смертю. Він ще з дитинства був якийсь невезучий. Училася з ним в одному класі. То його чомусь усі били. Що б хто не зробив, завжди казали — винен Володька. Але не вредний був. Одружився, мав доньку. Тоді поцупив велосипеда і якесь залізяччя — посадили в тюрму. Років три, як повернувся. Наймався за дріб'язок працювати в сусідів. Місяців зо два побув сам, а тоді зійшовся з Валею. Вона теж прийшла з тюрми, відбувала за вбивство сусідки. Вдарила стару чимось по голові, щоб забрати 600 гривень від продажу корови. Але ті гроші потім знайшли в матраці, а Валя відсиділа років 11. Двох її дітей відправили в інтернат, — каже Алла Маєвська.

Оселилися в батьківській хаті.

— Хата десь 1970-х років, на чотири кімнати, кірпічна, міцна. Як там жила Володіна мама, то порядок був ідеальний. А Валі і квочку з курчатами дали, і насіння для городу — вона нічого не тримала. Казали сусіди, що попервах у хаті навіть дрова рубали. Тоді перестали. Навели лад. А стеля у спальні була лопша, то Валя її зашпаклювала. Чого відвалилася тепер — ніхто не знає.

Валентина переїхала до доньки 25-річної Наталії.

Зараз ви читаєте новину «"Лежала поруч із мертвим холодним чоловіком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути