вівторок, 28 серпня 2012 05:30

Кримінального авторитета розстріляли із синього "ланоса"

Кримінального авторитета розстріляли із синього "ланоса"

24 серпня близько 14.00 на вул. Князя Романа у Львові розстріляли позашляховик "вольво". Водій загинув, одного з двох пасажирів поранили.

За годину після нападу місце події обгороджене червоними стрічками. Транспорт їде в об'їзд. Два автомобілі "Беркута" загородили "вольво". У бічному вікні біля водія дві дірки, шматок скла відлетів. У протилежному склі біля пасажира теж дірка. Довкола ходить лікар. Міліціонери розкладають таблички з цифрами біля гільз.

— За спиною щось затріщало, це тривало буквально секунду, — розповідає Володимир Мельник, 33 роки. Він продає газети за 20 м від місця події. — Обертаюся, там жовта машина в один поворот поїхала, синя в інший, а чорний джип стоїть. Нічого незвичайного, тихо. Людей якраз на вулиці взагалі не було. Продовжив займатися своїми справами. Пізніше глянув, щось не так. Дірки у склі, замість водія тільки рука стирчить. Хвилин за п'ять приїхала міліція. Пораненого в міліцейській машині так і відвезли звідси.

— Стріляли з автоматичної зброї, — каже головний міліціонер Львова Сергій Зюбаненко. — "Вольво" зупинився на червоний сигнал світлофора. З ним порівнявся інший автомобіль і з пасажирського вікна пролунали постріли. Особи постраждалих встановлені, але називати їх прізвищ не можу.

На місці знайшли 18 гільз і вісім куль. Міліція оголосила в розшук синій "Деу Ланос", з якого стріляли по "вольво". Наступного дня його знайшли спалений у лісі за кілька кілометрів від міста. Зброї в машині не було. Де оперували пораненого, міліція не повідомляє. Припускають, що ним є 45-річний Володимир Дідух, відомий у кримінальних колах за прізвиськом Морда.

— Кар'єра Морди розпочалася у 1990-х, — розповідає львівський журналіст Микола Савєльєв, 47 років. — Тоді він був у банді Птєнца (Олександр Пстига. — ГПУ). Ще 1994 року його затримали за вимагання, згодом звільнили. Згодом Птєнца вбили у львівському ресторані "Східна кухня". Дідух створив свою бригаду. 2000-го його звинувачували в організації вбивства авторитета Артура, проте довести нічого не змогли. Згодом був засуджений на три роки умовно — знову за вимагання. Вісім років тому Дідуха вже намагалися вбити, поранили в руку й плече. Після цього він виїхав до Києва. Ворогів у Морди було багато, тому міліції буде складно знайти замовників.

Останнє гучне вбивство у Львові трапилося чотири роки тому. Тоді на вул. Фредра, за 50 метрів від вул. Князя Романа, застрелили авторитета Кулю — бізнесмена Ігоря Кульчицького, 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Кримінального авторитета розстріляли із синього "ланоса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути