Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2017 06:30

Компанія "Хелікс" ошукала 350 вкладників

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com
  Дмитро Нагута, Богдан Воронцов і Роман Фелик (сидять зліва направо) заснували 2014-го компанію ”Хелікс Груп” у Тернополі. Діяла за принципом фінансової піраміди
Дмитро Нагута, Богдан Воронцов і Роман Фелик (сидять зліва направо) заснували 2014-го компанію ”Хелікс Груп” у Тернополі. Діяла за принципом фінансової піраміди

350 вкладників інвестиційної компанії "Хелікс Груп" звернулися до поліції. Фірма заборгувала їм 27 млн 632 тис. грн. Діяла за принципом фінансової піраміди.

— Реклама "Хеліксу" була по всьому місту. В інтернеті прочитали багато позитивних відгуків за них. Пропонували легко й швидко заробити гроші. 5 тисяч доларів — мінімальний внесок за договором. За кожного нового учасника, якого приведемо до системи, обіцяли прибуток. Думали, за кілька років розкрутимося на зароблених дивідендах і купимо квартиру. Кілька разів отримували відсотки з вкладу. Але то були копійки. Потім заявили, компанія не має грошей платити. Радили уважніше читати договір. Мовляв, там попереджали про подібну ситуацію, — розповідає Тетяна Музика з Тернополя.

Інвестиційну компанію "Хелікс Груп" заснували Дмитро Нагута, Роман Фелик і Богдан Воронцов у Тернополі. Стверджують, є представниками міжнародної акціонерної компанії "Хелікс Капітал Інвестментс Лтд". Вона зареєстрована в Лондоні. Легально працює по всьому світу. В Україні фірма діяла з 2014‑го. Серед її вкладників були жителі з усіх областей.

Керівників фінансової піраміди затримали у грудні торік. Їх звинуватили у шах­райстві в особливо великих розмірах. За кілька днів вони вийшли під заставу за рішенням суду. Дмитро Нагута сплатив 5 млн грн, Роман Фелик — 2,5 млн, Богдан Воронцов — 1 млн грн застави.

— У керівників "Хелікса" вилучили автопарк загальною вартістю майже 12 мільйонів гривень, нерухомість — на понад 15 мільйонів. Мільйон гривень на банківських рахунках і близько 500 тисяч готівки, — каже Сергій Крета з обласної поліції.

Підозрювані заперечують свою вину. Після звільнення з-під варти відкрили в місті новий офіс.

— Хочуть піти назустріч вкладникам і повернути їхні гроші, запевняють, — додає Сергій Крета.

Зараз ви читаєте новину «Компанія "Хелікс" ошукала 350 вкладників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути