пʼятниця, 10 червня 2011 03:00

Керівника Фонду страхування вбили на порозі квартири

27 травня у місті Дружківка Донецької області зарізали 40-річну Марину Сергієнко. Вона керувала міським Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

— Пішла на перерву і не повернулася, — говорить підлегла загиблої. — О 14.00 почали дзвонити, телефон не відповідав. Син увечері прийшов додому. Двері відчинені, мати лежить на підлозі.

Її убили у власній квартирі на вул. Леніна. На тілі нарахували 22 рани. На думку експертів, шість ударів смертельні.

Відразу провели обшук у помешканні мера Дружківки Валерія Гнатенка, зробили експертизу щодо нього та його дружини. На зв'язок між міським головою і покійною натякнула Вікторія Ткачук, прокурор міста:

— Вбивство не пов'язане з виконанням професійних обов'язків загиблої. Вона працювала на посаді лише два місяці. Людина вона відома. До кола людей, із якими спілкувалася близько, входили багато шанованих. Аж до мера.

У Дружківці пліткують, що між убитою та Валерієм Гнатенком був роман. Марина Сергієнко була розлучена, жила із 20-річним сином. Їздила на новому "Мітцубісі Лансер". Починала медсестрою, закінчила вуз, влаштувалася юристом у Дружківську податкову. П'ять років працювала заступником начальника податкової інспекції. Міським відділенням Фонду соціального страхування керувала із січня.

— Убивця нічого не взяв — ні грошей, ні золота, яке було на жертві, — каже працівник місцевої міліції. Просить не називати. — Тому версія пограбування виключена. Враховуючи жорстокість, це зробив той, хто сильно ненавидів. Жертва учинила лютий опір. Тому серед мотивів розглядаємо помсту й особисті неприязні стосунки.

44-річний Валерій Гнатенко другий термін працює міським головою Дружківки. Він — полковник міліції, колишній працівник податкової. Рік тому його призначили першим заступником начальника ДПА Запорізької області та одночасно начальником податкової міліції цього регіону. Але перед черговими виборами в місцеву раду він повернувся в Дружківку. Дружина мера працює нотаріусом. Дочка вчиться на юриста у Харкові. Батько Гнатенка — один із найзабезпеченіших городян, володіє ринками.

— Марина була доглянута, ефектна блондинка. Усі озирнуться, коли така йде. Але і в мера сім'я чудова, — говорить друг сім'ї Гнатенків. — Про зв'язок між ними місто дізналося шість років тому з листівок його конкурентів на виборах. Кому вигідна смерть цієї жінки, так це ворогам Гнатенка. Він до трагедії готувався на підвищення.

Відразу після похорону міліція обіцяла розкрити вбивство за гарячими слідами. За допомогу призначили нагороду — 25 тис. грн. Підозрюваних досі нема.

Зараз ви читаєте новину «Керівника Фонду страхування вбили на порозі квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути