середа, 05 грудня 2012 00:00

Ігор Ковальов розрахувався у ресторані візитівкою чиновника

23 листопада черкаський підприємець 40-річний Ігор Ковальов розрахувався у ресторані "Ле Балкон" візитівкою радника голови Антикорупційного комітету України. Із 691 грн оплатив половину і поклав візитівку.

— Зі словами: "Сподіваюся, у вас до мене питань немає", — згадує співвласник закладу 41-річний Сергій Дідовський.

Того вечора у ресторані мав бути концерт. Однак організатори його скасували, відвідувачам повернули заплачені за вхід 60 грн.

— Вибачились, як компенсацію додатково зробили знижку 30 відсотків за всіма рахунками. Гості поставилися з розумінням, а цей був незадоволений. Він щось таке городив. Зрештою, щоб не продовжувати, ми йому повернули й те, що він заплатив, — розводить руками Сергій.

Із підприємцем були ще п'ятеро. Замовляли різні страви, випили три пляшки горілки. Загалом мали заплатити 988 грн, зі знижкою — 691 грн.

На візитівці — напис червоними літерами "Антикорупційний комітет України", праворуч герб, ліворуч — ім'я, прізвище та посада: "Радник Голови". Внизу номер мобільного, приватна й електронна адреси.

Їдемо за зазначеною адресою в Черкасах. Це 9-поверхівка. Стіни на сходових майданчиках давно не фарбовані, пописані. Двері квартири на четвертому поверсі відчиняє жінка років 45, дружина власника візитівки.

— Його підставили, — запевняє. Набирає номер чоловіка і передає слухавку.

— Не був я ніколи в тому ресторані, — відповідає 54-річний Валерій Вікторович, чиї реквізити зазначені на картці. Погоджується зустрітися в ресторані. За годину під'їжджає своїм джипом "Мазда СХ-9".

— Це однозначно не та людина, — говорить Дідовський.

— Це збіг. Так, я член громадської організації "Антикорупційний комітет". Але вже рік як не радник голови, — каже власник візитівки. — Хворію на цукровий діабет і два роки не ходжу в ресторани.

Сергій Дідовський показує номер телефону, з якого замовляли столик. Валерій Вікторович телефонує і запрошує співрозмовника під'їхати. За 15 хв. до закладу заходить підприємець Ігор Ковальов — коротко стрижений високий чоловік у сірій куртці.

— Це той, — киває Дідовський.

Ковальов ніяковіє, коли бачить Валерія.

— Это мой прокол, — спантеличено каже власнику візитівки. — Я в костюмі був, який рідко вдягаю. В кишені була твоя візитка. Неприємно. Перед тобою винен. Давай розберемося в приватному порядку.

Валерій Вікторович погоджується. З Ковальовим він торік мав бізнесові справи.

— Так, я вчинив неправильно. Але ж ми прийшли на концерт, зробили нормальне замовлення, а виступу не було. Я ж явно не їсти сюди прийшов. Нам зробили знижку, повернули гроші за квитки. Могли би сказати, що вечеря за їхній рахунок, — розповідає Ігор Ковальов, коли виходить із закладу. Грошей з нього так і не взяли.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Ковальов розрахувався у ресторані візитівкою чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути