четвер, 29 березня 2012 00:30

Горіла колонія із в'язнями-довічниками

Автор: Фото надане УМНС України у Львівській області
  Рятувальники гасять виправну колонію №47 за селищем Жвирка Сокальського району Львівської області. Вона облаштована у приміщенні колишнього римо-католицького монастиря отців-бернардинів
Рятувальники гасять виправну колонію №47 за селищем Жвирка Сокальського району Львівської області. Вона облаштована у приміщенні колишнього римо-католицького монастиря отців-бернардинів

По обіді 27 березня за селищем Жвирка Сокальського району на Львівщині загорілася будівля виправної колонії №47. Вогонь спалахнув у наглядовій вежі, перекинувся на дах сектора, у якому відбувають покарання 150 людей.

— Пожежа мала найвищий ступінь небезпеки. Гасили її майже сто людей — пожежники, рятувальники, працівники колонії. Приїхали 18 машин, набирали воду із річки біля колонії. На вежу забиралися по драбині, — розповідає 24-річний Ігор Курус з обласного управління МНС.

В'язнів перевели в інші камери. Наглядачі вели їх зі службовими собаками. Підсилення охорони приїхало з інших виправних колоній області й управління державної пенітенціарної служби.

— Вигоріли 44 квадратні метри будівлі, частина перекриття, — каже 42-річний Ігор Макара, начальник колонії. — Засуджених евакуювали і розмістили в інших секторах. Будемо вирішувати питання про їх подальше місцеперебування на час ремонту обгорілих приміщень. Можу запевнити, ніхто не постраждав, не загинув і не втік. Охорону у тюрмі посилили.

Причини пожежі розслідує спеціальна комісія, результати будуть за тиждень.

Сокальська виправна колонія — максимального рівня безпеки. 1958 року її облаштували у приміщенні колишнього римо-католицького монастиря отців-бернардинів. Зараз там утримують 612 чоловіків, засуджених до позбавлення волі на тривалий термін. Вони виготовляють господарські замки, колючий дріт, шлакоблоки.

Колонія розташована на околиці Жвирки. Місцеві в колонії не працюють.

— Паніки в селищі не було. Жодних спеціальних вказівок по роботі з населенням начальство мені не давало. До гасіння нікого з місцевих не залучали, — говорить 24-річний Володимир Іванів, дільничний міліціонер Жвирки.

Зараз ви читаєте новину «Горіла колонія із в'язнями-довічниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути