четвер, 22 березня 2012 06:30

Гайдучикам отруїли дві криниці

Автор: Фото: Михайло Перков
  Петро Гайдучик витягає відро з власної криниці у місті Полонне Хмельницької області. Припускає, що йому помстилася колишня дружина, яку торік вигнав
Петро Гайдучик витягає відро з власної криниці у місті Полонне Хмельницької області. Припускає, що йому помстилася колишня дружина, яку торік вигнав

Надії Гайдучик із міста Полонне на Хмельниччині 25 лютого у криницю налили чорної смердючої речовини. Отруїлися семеро осіб, зокрема 5-місячна дитина. Заяви і звернення до влади та правоохоронців не дали результатів.

— Було 22.10. У вікно влітає камінець. Чоловічий голос каже: "П...дец тобі", — розповідає Надія Гайдучик, 56 років. — Я викликала міліцію. Приїхали, подивилися, поїхали. У неділю зварила їсти. У всіх узявся такий понос.

У хаті Гайдучиків живуть семеро — Надія Василівна, її донька Катерина, 34 роки, онуки 15-річний Артем, 14-річна Діана і 5-місячний Владислав. Також кума Катерини з чоловіком — Тетяна та Вадим Павлюки.

Надія Гайдучик зварила собаці кашу.

— Рекс молодий, йому 2 роки, — продовжує хазяйка. — Як з'їв тої каші, почав на очах чахнути. А ми всі ледь встигали до туалету добігти.

— Ми Владіку зробили молочну смєсь, — додає 17-річна Тетяна Павлюк. — Він поїв. А минут через 10 його почало рвати.

— Ходіть, покажу, яка вода, — Надія Гайдучик опускає до криниці відро. — Ми й подумать не могли, що все це через воду. Криниця на подвір'ї закрита на ключ. Насосом вода подається в хату. Дивимося, фільтр чорний. Поміняли. А воно не помагає.

Дістає відро. На поверхні плаває чорна масляниста рідина, шар завтовшки кілька сантиметрів.

— У мене своя криниця, — каже син Надії Петро Гайдучик, 37 років. Живе у хаті навпроти. — Зранку витягнув відро, а там повно чорного. Приходжу до матері води набрати. На її криниці замок збили. А вода ще гірша.

Навколо криниці Петра на снігу було чимало слідів від взуття.

— Сліди ведуть до сусіда, з яким живе моя колишня, — розповідає Петро Гайдучик. — Приїхав участковий. Відбитків не взяв. Зі слідів зліпків не зробив. На подвір'ї в сусіда стояла 200-літрова бочка з мазутом. Навіть на неї не подивився.

Петро півтора року жив з Ольгою Максименко. Вигнав наприкінці листопада торік.

— Застукав її із сусідом, — додає. — Зараз вона живе в нього. А 25 лютого знайомі в автобусі питають, де жінка. Кажу: "Із сусідом б...дує". І в той же вечір нам потруїли криниці. То вона. Я що, її косолапої походки не знаю? На снігу такі ж сліди ведуть до сусіда.

Ольга Максименко, 24 роки, це заперечує. Каже, її обмовляють:

— Вони постоянно до мене чіпляються. Що я така і перетака, що мене всі перецегокали. Я тоді була в мами на дні народження.

Воду з обох криниць пити не можна. Використовувати для прання також. Із колодязів смердить. Гайдучикам доводиться ходити по воду до сусідів.

Надія Василівна звернулася із заявами в Полонську прокуратуру, міліцію, до мера, у міськраду, до райдержадміністрації та санепідемстанції:

— У райдержадміністрації сказали, що це не їхня справа. У прокуратурі є така Валентина Соболєвська. Каже: "Як немає покойніка, то нема що там робити".

Із районної санстанції відповіли: "Визначення невідомих забруднюючих речовин в об'єктах зовнішнього середовища, у тому числі і в питній воді, не входить у компетенцію санепідслужби".

— 27 лютого Гайдучик звернулася із заявою, що Максименко зі співмешканцем Ляшуком налили у криницю нечистот, — говорить 39-річний Юрій Мельник, заступник начальника міліції Полонського району. — Була проведена перевірка. 1 березня їм відмовлено в порушенні кримінальної справи. Відповідь Гайдучик направлена поштою 14 березня.

Із криниці Надії Гайдучик витягли 150 відер води.

— Ми платили людям, вони лізли вниз і ковшиками збирали ту гидоту. Ніякого результату. А міліція мене дурила. Я вперше чую, що відмовили у кримінальній справі 1 березня. Оскаржити можна протягом 10 днів. Усі терміни минули.

Зразки води з криниці Надії Гайдучик журналіст передав до обласної санепідемстанції. Там їх не прийняли. Пояснюють, що заміри мають брати їхні спеціалісти.

Зараз ви читаєте новину «Гайдучикам отруїли дві криниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути