пʼятниця, 22 червня 2012 05:30

Другокласнику Данилові Трофушу розбили голову

Автор: Фото: Сергій РИБАЛКО
  Данило Трофуш другий місяць лікує побої у Кременчуцькій лікарні Полтавської області. На вихідні його відпускають додому
Данило Трофуш другий місяць лікує побої у Кременчуцькій лікарні Полтавської області. На вихідні його відпускають додому

Другий місяць у неврологічному відділі Кременчуцької дитячої лікарні Полтавської області лікує струс мозку другокласник 7-річний Данило Трофуша із села Недогарки. 16 травня його побив Валерій Поповіченко, вітчим третьокласника Іоана Петренка, 8 років.

— У класі Петренка лежить спортінвентар, — згадує Данило. — Перед уроками я зайшов за кругом. Петренко постійно прозивався: грім гримить, земля трясеться — це наш Даня в школу преться. Схопив круга й став бити мене ногами. Я висмикнув круг і пішов. А він упав.

Перед третім уроком Данила чекав під класом 34-річний Валерій Поповіченко. Схопив школяра за голову, тричі вдарив об двері, кулаком і ногою в живіт. "Ще раз хтось троне моїх дітей — повбиваю", — сказав дітям та вийшов. Данило знепритомнів.

— Я була на другому поверсі. Тут прибігає знайомий, каже, з братом біда, — згадує 15-річна Валерія Трофуша, сестра Данила. — Побігла. У класі на дверях кров, діти плачуть. Даня лежить біля парти з розбитою головою.

— Коли я приїхала, Даня лежав уже в медпункті, — говорить 34-річна Маргарита Трофуша, мати школяра. — Обпісявся, кричав. Побігла до директора, просила викликати "швидку" й міліцію. А вона: "Він не здохне, а мені чепе в школі не треба".

Мати Іоана Петренка працює у школі вчителем музики і завгоспом.

— Нічого цього не було, — каже 38-річна Валентина Петренко. — Валерій розпереживався через Іоана, бо після падіння син сильно вдарився, посинів. Іоан має порок серця.

На автобусній зупинці біля магазину розмовляють учителі й шкільна медсестра.

— У Петренків діти агресивні, — говорить педагог Оксана. — До того ж інвалідність Іоана давно знята.

— Приводили його до мене після штовханини, — каже медсестра Олена Лихман. — Не було жодних травм, обличчя нормального кольору, рухався живенько.

— Усе закінчилося б у той же день, якби Валерій не приклався, а директор не стала на його захист, — долучається до розмови 31-річна Наталя Пивовар, продавщиця магазину. — Вони ж із Петренками друзі.

Після бійки школярі бояться ходити до школи через Поповіченка. Він часто косить траву на території закладу. Данило Трофуша досі приймає ліки, страждає від головного болю.

— Той дядько ночами сниться, — каже школяр. — Як виросту, уб'ю його.

Зараз ви читаєте новину «Другокласнику Данилові Трофушу розбили голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути